Zöldségek egy tábla körül

Termékek, amikkel ősszel érdemes immunrendszerünket erősíteni

Egy felnőtt embernek napi fél-egy kilogramm zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztania ahhoz, hogy elegendő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és bioaktív anyagot biztosítson szervezete számára.

Ez azonban a mai rohanó világban sokszor kemény gondot okoz, így kénytelenek vagyunk egyéb kiegészítőkkel megtámogatni immunrendszerünket, amire a hideg évszakokban főként szükségünk van.

A MyCosmoFood csapata kristályos formában kínál zöldség és gyümölcs koncentrátumokat, melyek bármilyen receptben könnyedén felhasználhatóak.

Erzsébet és Krisztina - a cég alapítói - személyes indíttatásból és komoly agrár tapasztalattal vágtak bele a termékfejlesztésbe.

A koncentrált élelmiszerek előállításának komoly kihívása, hogy a feldolgozás során, hogyan őrizzék meg az élelmiszerek hatóanyag tartalmát. Ugyanis a zöldségekben és gyümölcsökben található vitaminok, ásványi anyagok és bioaktív anyagok nagyon érzékenyek a fizikai és kémiai hatásokra.

A csapat vákuum szárítással sikeresen előállított olyan terméket, melynek egy kanálnyi mennyisége annyi hatóanyagot tartalmaz, mint akár 30-40 dkg nyers zöldségé vagy gyümölcsé. Emellett ezzel a módszerrel olyan pici méretű kristályokat sikerült elérni, hogy már a száj nyálkahártyáján keresztül elkezdődik a felszívódás.

A nagy odafigyeléssel összeállított keverékek és különböző ízesítések olyan hatóanyag kombinációkat tartalmaznak, melyek egymás felszívódását segítik a szervezetben. Mindezt úgy, hogy nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket, adalékanyagot és aromát.

Fontos, hogy ezek a termékek nem vitaminok, nem étrendkiegészítők, hanem koncentrált élelmiszerek, melyek hozzájárulnak az egész család kiegyensúlyozott táplálkozásához.