Berni pásztorkutya a természetben

Ez a 7 kutyafajta a legjobb választás introvertált emberek számára

Az introvertált személyeknek egy nyugodt kutyabarátra van szüksége, akinek energiája szinkronban van gazdájuk személyiségével. Az ideális kutya nyugodt és független, mégis szeretetteljes és bújós. Íme, a 7 legjobb kutyafajta introvertáltak számára.

1. Agár

Az eredetileg vadászatra és versenyzésre használt agár híres kecses természetéről és elképesztő gyorsaságáról. Ma már kiváló háziállat, különösen introvertált emberek számára, nyugodt temperamentuma és alacsony energiaigénye miatt.

Az agarak nem izgatottak, általában nyugodtak és szelídek. Jobban szeretnek kanapén heverészni és gazdájukkal összebújni. Meglepő módon az agarak nem energikusak, lehet, hogy a versenypályán gyorsak, de otthon nyugodtak. Fizikai aktivitásigényüket tekintve elég a rövid séta, és a játékfoglalkozások.

A másik ok, amiért az agarak alkalmasak introvertáltaknak, a csendes temperamentumuk. Nem ugatnak, hacsak nem szükséges. Ez biztosítja a nyugodt környezetet.

2. Basenji

A basenji leginkább független természetéről és ugatásra való képtelenségéről ismert. Ezek a tulajdonságai ideális kutyává teszik a nyugodt kutyabarátot kereső introvertált emberek számára.

A basenji fajta első számú tulajdonsága a független szellem. Magabiztos és szereti egyedül tölteni az időt. Önálló természete ellenére azonban ez a kutya kötődik a gazdájához, és képes szeretetteljes lenni. A basenjik intelligensek, de makacsok is. Ahhoz, hogy kiképzésük könnyű legyen, megfelelően kell közelíteni hozzájuk.

A fajta másik kiemelkedő tulajdonsága az ugatásra való képtelenség. Ehelyett jódli szerű hangokat adnak ki és vonyítanak, de nagyon ritkán. Ez tökéletes a nyugodt és csendes környezetet tisztelő, introvertált emberek számára.

3. Cavalier King Charles spániel

Aranyos megjelenésű, gyengéd lelkű, szeretetteljes kutya. Kevés gondozást igényel, és kiváló kutya a befelé forduló emberek számára, akik nyugodt, csendes és szeretetteljes barátra vágynak.

A Cavalier King Charles Spaniel mélységesen ragaszkodó és hűséges. Imád a gazdájával időt tölteni, ráadásul nagyon alkalmazkodó, és alkalmas arra, hogy kis lakásokban éljen. Emellett alacsony energiaigényű, és nem igényel sok fizikai aktivitást. A háztömb körüli szabadidős séták elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mozgásigényét.

Ez a fajta csak akkor ugat, ha mondanivalója van.

4. Siba inu

Hűséges kutyafajta, magas intelligenciával és néha kihívó személyiséggel. Szellemes és furcsa, mégis tökéletes háziállat lehet, különösen introvertált emberek számára.

A Siba inu személyiségének jellemzője a független természete. Ez a kutya szereti egyedül tölteni az idejét, soha nem ragaszkodó, de egyesek szeretetteljesebbek és bújósabbak lehetnek, mint mások.

Egy másik szokatlan tulajdonsága a hangoskodási hajlama. A Siba inu csak azért ugat, vonyít és jódlizik, hogy figyelmeztesse a gazdáját. Ez praktikus a befelé forduló emberek számára, mivel jelzi nekik, hogy valami történik.

A Siba inunak azonban tapasztalt gazdára van szüksége. Ha nem megfelelően képzett és szocializált, hajlamos lehet az agresszióra. Ráadásul makacs, és határozott és következetes kiképzést igényel.

5. Basset Hound 

Hűséges és könnyen kezelhető kutyafajta. Barátságos és nyugodt természetéről ismert. Ez a kutya tökéletes a befelé forduló emberek számára, mivel alacsony fenntartású és csendes.

A Basset Hound szeretetteljes és hűséges kutya, aki szeret minőségi időt tölteni a gazdájával. Ugyanakkor nem tolakodó, és tudja, mikor kell meghátrálni és teret adni gazdájának. Ráadásul alacsony energiaigényű fajtáról van szó, ezért alkalmas olyan introvertált emberek számára, akik jobban szeretnek zárt térben lenni. Ennek ellenére szükségük van valamilyen formájú mozgásra, például rövid sétákra és interaktív játékokra.

A Basset Houndok nem hangosak, csak akkor ugatnak, ha mondanivalójuk van.

6. Pekingi palotakutya

A Kínából származó kistestű kutya hűségéért és ragaszkodásáért népszerű. Tökéletes kutyafajta olyan introvertált emberek számára, akik odaadó és alacsony energiaigényű háziállatot keresnek. Ráadásul általában kevés karbantartást igényel.

A pekingi palotakutya rendkívül odaadó és hűséges. Imádja az emberi családját, de általában egy emberhez alakul ki a legszorosabb kötődése. A fajta azonban nem ragaszkodó, ezért nagyszerű választás a befelé forduló emberek számára. Alacsony energiaigényű fajtaként a pekingi palotakutyának nincs szüksége sok mozgásra, és jobban szeret otthon lenni. Hogy boldog és egészséges maradjon, futhat az udvaron vagy tehet egy rövid sétát a háztömb körül.

Nem igényel állandó figyelmet és folyamatos interakciót, ami az introvertált emberek számára előnyös.

7. Berni pásztorkutya

A svájci Alpokból származó nagytestű kutya mérete ellenére szelíd és nagyon ragaszkodó. Alacsony az energiaszintje, és nagyszerű kutyus az introvertált emberek számára.

A berni hegyikutya mélységesen szeretetre méltó, és szívesen tölt időt gazdájával. Mivel azonban alacsony energiaigényű fajta, az idő nagy részét az ágyon való heverészéssel tölti.

Az egyik fő ok, amiért a berni hegyikutya tökéletes az introvertáltak számára, a személyisége – nyugodt, kiegyensúlyozott temperamentummal rendelkezik. Ráadásul nem hangoskodik, és a nyugodt környezetet kedveli.

(The Pets and Love)

Nyitókép: Shutterstock