Jennifer Aniston

​Jennifer Aniston​ ezt teszi minden reggel kávéjába - bölcs dolog?

A híres színésznő rendszeresen osztja meg étkezési és edzési tippjeit a követőivel, melyek között vannak jó és kevésbé hasznos tanácsok is. Nemrégiben közzétett egy videót a napi rutinjáról, melyben elkerülhetetlenül bevallotta, hogy minden reggel felüti a kávéját egy kis extra adalékkal.


Jennifer Aniston a Vital Proteins-szel való együttműködése miatt készítette el a felvételt, melyben bemutatja a számára megnyugtató és a wellnessérzést nyújtó rituáléit. Olyan cselekvéseket sorolt fel többek között, mint a szabadban játszás a kutyával, kedvenc lemezeinek meghallgatása, valamint a reggeli kávé elfogyasztása, melyet egyáltalán nem úgy iszik, ahogyan mások.

Anistonnak egy régóta alkalmazott szokása, hogy a maga ébresztőjét kollagénporral keveri el, hogy megőrizze bőre, haja és körmei szépségét, valamint a csontjai egészségét. Bár elsőre bölcs döntésnek hangozhat növelni a csésze egészségnyújtó hatásait, ellenben nem biztos, hogy mindenkinek ezt kellene csinálnia.

A kollagénpor valóban rengeteg hasznos hatással jár, például kiváló fehérje-, C-vitamin- és hialuronsavforrás is. Bár a Jóbarátok egykori sztárja egy kifejezett márkát használ, ennek ellenére az olcsóbb típusok is tökéletesen megadják a kívánt eredményt, de vannak más, ingyenes módszerek is.

„Egyértelműen nincs szükség drága kollagén-kiegészítőre ahhoz, hogy erős csontokat és egészséges bőrt, hajat és körmöket érjünk el. A kollagéntartalmú élelmiszerek, például a csontleves és a csirkehús fogyasztása segíthet a bevitel növelésében, de a leghatékonyabb módja a kollagénszám növelésének, ha arra koncentrálunk, hogy több olyan élelmiszert fogyasszunk, amelyek támogatják a szervezetünk egészséges kollagéntermelését. Gondoljunk a húsra, halra, tejtermékekre, diófélékre, babra, tojásra, búzacsírára és gyümölcsökre, különösen a citrusfélékre”

— olvashatjuk egy szakértő véleményét az Eating Well cikkében.

Annak ellenére, hogy tényleg egy egészséges szokásról van szó, mégsem a reggeli kávé az, mellyel érdemes keverni. Kutatók megállapították, hogy az ilyen étrend-kiegészítők hatása könnyen elillan, amennyiben egy testhőmérsékletnél melegebb folyadékba kerülnek, éppen ezért ajánlatos vízbe vagy turmixba önteni.

Összegezve tehát nincsen semmi gond a kollagénporok fogyasztásával, viszont kifejezetten borsos áruk miatt sokkal jobban megéri a megfontoltabb étkezés mellett dönteni, valamint — amennyiben vásárlásra adja valaki a fejét —bölcsen felhasználni a kiegészítőt a pénzkidobás elkerülése érdekében.

Nyitókép: Shutterstock