Kevin Spacey

Négyrendbeli szexuális zaklatással vádolják Kevin Spacey-t

Kevin Spacey-t az Egyesült Királyságban négyrendbeli szexuális zaklatással vádolja három férfi és egy negyedik azt állítja, hogy a színész megerőszakolta.


Spacey vádját a brit koronaügyészség jelentette be csütörtöki közleményében - írja a Vanity Fair. A brit koronaügyészség a 62 éves Kevin Spacey ellen négyrendbeli, három férfi elleni szexuális zaklatás miatt indított büntetőeljárást, melyet Rosemary Ainslie, a CPS különleges bűnügyi osztályának vezetője jelentett be.

Vádat emeltek ellene azzal is, hogy beleegyezés nélkül késztetett egy férfit szexuális aktusra. A vádemelés a londoni Metropolitan Police által a nyomozás során összegyűjtött bizonyítékok áttekintését követi.

A vádak két állítólagos incidensből erednek, amelyek 2005-ben történtek Londonban, másik kettő 2008-ban, és egy ötödik incidens Gloucestershire-ben 2013-ban. Spacey 2003-tól 2015-ig a londoni Lambeth negyedben található Old Vic színház művészeti igazgatójaként dolgozott. A Fővárosi Rendőrség szerint a 2005-ös incidens állítólagos áldozata jelenleg a 40-es éveiben jár, míg a 2008-as és 2013-as incidensben érintett férfiak a harminc körüliek lehetnek.

Spaceyt csak akkor lehet hivatalosan vád alá helyezni, ha Angliába vagy Walesbe érkezik, és a szóvivő nem kívánt nyilatkozni arról, hogy az ügyészek kérik-e a kiadatást. A színészt többször is megvádolták szexuális visszaélésekkel, többek között két kiskorú szexuális zaklatásával az Egyesült Államokban.

Miután a vádak nyilvánosságra kerültek, Spaceyt kizárták a Netflix Kártyavár című sorozatából és A világ összes pénze című filmből is kivágták.

Nyitókép: Getty