Az ínyencek kedvence: így készíts mennyei sült krumplis karfiol levest
Te is úgy gondolod, hogy a héjában sült burgonyában a töltelék és feltét a legjobb rész? Akkor ez a te levesed!
Ha egyetértesz a fentiekkel, ezzel a sült krumplis karfiol krémleves recepttel nem fogsz mellényúlni. A burgonya és a karfiol keveréke krémes, könnyed levest eredményez, amit nyugodtan ízesíts a végén a szokásos héjában sült burgonyás feltétekkel: jöhet a bacon, a cheddar és a metélőhagyma.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 15 perc
Az egész egyben: 1 óra
Hozzávalók 4-6 adaghoz
- 4 nagy szelet extra vastag bacon
- 2 hagyma, apróra vágva
- Kóser só és frissen őrölt fekete bors
- 2 nagy vörösburgonya, meghámozva és darabokra vágva
- 1 közepes fej karfiol, apró virágokra vágva
- 2 liter húsleves alaplé
- Tejföl, apróra vágott friss metélőhagyma és reszelt cheddar sajt a tálaláshoz
Útmutató
1. Melegíts fel egy nagy leveses fazekat alacsony hőfokon. Tedd a baconszeleteket laposan a fazékba, és néhányszor megforgatva őket várd meg, amíg ropogósra sülnek, és a zsír nagy része lefolyik róluk, kb. 8-12 percig. Fogó segítségével tedd át a bacont egy papírtörlővel bélelt tányérra, a zsírt a fazékban hagyva.
Fotó: Shutterstock
2. Adj hozzá a hagymát, 2 teáskanál sót és 1 teáskanál borsot. Gyakran kevergetve főzd, amíg a hagyma áttetszővé és puhává válik, 10-12 percig.
3. Keverd bele a burgonyát, a karfiolt és a húslevest, fedd le, és nagy lángon forrald fel. Csökkentsd a lángot, és itt-ott megkeverve főzd tovább, amíg a burgonya nagyon puha lesz, 15-20 percig.
4. Pürésítsd a levest egy turmixgépben szakaszosan. Kóstold meg, és ízesítsd további sóval és borssal, ha szükségesnek érzed. A főtt bacont szeleteld vagy tépkedd falatnyi darabokra, és szórd a leveses tálakra. Tálald tejföllel, metélőhagymával és sajttal. Nem lesz rá panasz, ígérjük!
Nyitókép: Shutterstock
Forrás: purewow