fekete, fehér kutya rózsaszín háttér előtt

Te tudod miért alszik így a kutyád? – 4 póz jelentése

Biztosan veled is előfordult már, hogy kis kedvencedet döbbenettel nézted, ahogyan különböző nyakatekert pozíciókban pihent. Ilyenkor az ember elgondolkozik, vajon ez kényelmes neki? És egyáltalán mit is jelenthet ez a póz?


Annyit elárulunk, hogy nem véletlenül fekszenek kutyusaink úgy, ahogyan mi sose tennénk. Íme négy klasszikus kutya alvó póz, ami előtt a mai napig értetlenül állhattál.

Lábak az égben

Ezzel biztosan találkoztál már. Ha kutyád az égnek emeli a lábait és szabadon hagyja a hasát az csakis jót jelenthet. Ilyenkor a sebezhetőséget és az engedelmességet mutatják. Ha ebben a pózban szundít szőrös barátunk, akkor kényelemben és biztonságban érzi magát.

Oldalán

Ha kutyusod az egyik oldalán alszik, az általában azt jelenti, hogy csak szunyókál, nem tervezi hosszútávra az alvást. Mivel a hasa általában szabaddá válik ebben a pozícióban, ez azt jelenti, hogy a kutya kényelemben van, nyugodt és jó kapcsolatot ápol a családjával.

A Superman

A kölyök kutyusok szeretik ezt az alvási pozíciót, mert alhatnak, majd szinte azonnal felkelhetnek és egy pillanat alatt folytatódhat is a játék. Azok a négylábúak, akik így alszanak általában energikusak és szeretnek szórakozni.

Összegömbölyödve

Érdekes módon ez a leggyakoribb alvási pozíció a farkasok és a vadkutyák körében, mert ez lehetővé teszi számukra, hogy megvédjék a gyomrukat és megtartják a hőt, ha falkával vándorolnak.

A házi kutyáknál azonban az alábbi képen láthatóhoz hasonló összegömbölyödött helyzet azt jelenti, hogy a kölyökkutya fázik, vagy kissé ideges lehet valami miatt, például ismeretlen emberek vagy új környezet miatt.