Légsütőből a tálcát kihúzó kéz

Hogyan tisztítsd megfelelően a légsütőt?

Egyre népszerűbbek a légsütők, de vajon a tisztításuk is könnyű?


Mint minden más konyhai eszköz, az air fryer is elég romos állapotba kerülhet, ha nem gondoskodunk a megfelelő tisztításáról időről időre. Mutatjuk, mit és hogyan érdemes csinálni ennek érdekében.

Amire szükség lesz:

  • Puha sörtéjű kefe
  • Mikroszálas kendő
  • Mosogatószappan
  • Szódabikarbóna

1. Húzzuk ki a készüléket a konnektorból, majd mossuk ki a zsírtálcát/sütőedényt. Ehhez egyszerűen csak húzzuk ki a fiókot (ideális esetben még melegen, de ne túl forrón), és vegyük ki a zsírtálcát, és egy papírtörlővel töröljük le a felesleges olajat, mielőtt meleg, szappanos vízben kimossuk a tálcát.

Egyes légsütők mosogatógépben mosható alkatrészekkel rendelkeznek, így mindig megnézhetjük a kezelési útmutatót, hogy megtudjuk, mosható-e gépben.

2. Tisztítsuk meg a sütőkosarat forró, szappanos vízben (rövid áztatás hasznos lehet a ráragadt szennyeződések esetén), és puha sörtéjű (azaz nem súroló hatású) kefével óvatosan súroljuk le. Ha a kosár rácsos vagy sok apró lyukkal rendelkezik, használjunk fogpiszkálót vagy nyársat a szennyeződések eltávolításához.

3. Alaposan töröljük meg a kivehető részeket mikroszálas kendővel, mielőtt visszahelyezzük őket a készülékbe.

4. Töröljük át a belső teret a korábban használt mikroszálas kendővel, és egy kis mosogatószerrel gyorsan töröljük át a légsütő belsejét, hogy eltávolítsuk a sütés után visszamaradt zsírt. Ezután fogjunk egy friss mikroszálas kendőt, nedvesítsük meg, és töröljük át ismét a belső teret, hogy eltávolítsuk a szappanmaradványokat.

6. Tisztítsuk meg a fűtőelemet. Maga a fűtőelem pontosan az ötödik lépésben leírt törlési eljárással tisztítható. Ha azonban tényleges étel ragadt rá, akkor először azt kell eltávolítani egy puha sörtéjű kefével és egy szódabikarbónából és vízből álló keverékkel súrolva. A súrolás és a letörlés befejeztével szárítsuk meg a fűtőelemet egy tiszta ruhával.

Tippek a légsütő tisztításához

(PureWow)

Nyitókép: Shutterstock