Nő gyanakvóan nézi a párját, mindketten telefonoznak

Ezek a megcsalás biztos jelei

Ha ezeket a jeleket észleled a párodon, akkor szinte biztos, hogy megcsalás áll a háttérben.


Érdemes figyelnünk partnerünk szemét, ugyanis egy jel lebuktathatja őt. Egy új kutatásnak köszönhetően megtudtuk, hogy azok az emberek, akik a másodperc töredékével tovább néznek más, általuk vonzónak talált embereket, azok 50%-kal nagyobb valószínűséggel lépnek félre a kapcsolat ideje alatt.

A pszichológiai kutatás arra is választ adott, hogy kik házassága bukik meg nagyobb eséllyel.

Kiderült ugyanis, hogy a kevésbé vonzó nők sokkal nagyobb valószínűséggel voltak hűtlenek. A férfiak közül pedig azok voltak hajlamosak a félrelépésre, akik több rövid távú szexuális partnerről számoltak be a házasság előtt.

A nőkre pedig éppen ennek az ellenkezője volt igaz: minél több házasság előtti szexpartnerük volt, annál hűségesebbek voltak a házasság alatt.

A következtetések egy olyan vizsgálatból származnak, amelyben az ifjú házasoknak átlagos és nagyon vonzó férfiak és nők képeit mutatták. Azok, akik nehezen tudtak elnézni a nagyon vonzó képekről, 50%-kal nagyobb valószínűséggel léptek félre.

Jim McNulty professzor, a tanulmány első szerzője elmondta:

„Az emberek nem feltétlenül vannak tudatában annak, hogy mit tesznek, vagy miért teszik. Ezek a folyamatok nagyrészt spontán és erőfeszítés nélkül zajlanak, és némileg alakíthatja őket a biológia és/vagy a korai gyermekkori tapasztalatok.”

A tanulmány 233 friss házasembert követett nyomon házasságuk első 3,5 évében.

McNulty professzor szerint a közösségi médiának szerepe van az amerikai válási arányban, amely megközelíti az 50%-ot:

„A közösségi média megjelenésével, és ezáltal az alternatív partnerek fokozott elérhetőségével és hozzáférhetőségével annak megértése, hogy az emberek hogyan kerülik el az alternatív partnerek által jelentett kísértést, minden eddiginél fontosabb lehet a kapcsolatok megértése szempontjából.”

Nyitókép: Shutterstock

(PsyBlog)