Egymásnak háttal álló, sértődött barátnők

Mérgező barát típusok, akiket 30 éves korodra engedj el

Az idő múlásával velünk együtt az emberi kapcsolataink is fejlődnek. Ahogy idősödünk rájövünk, hogy nem az számít, hogy hány barátunk van, hanem hogy azok igaziak legyenek. De hány barát a túl sok, és hogy válogassuk ki közülük az igaziakat? Ezek a mérgező barát típusok, akiket jobb, ha 30 éves korodra kiiktatsz az életedből!


1. A boldogtalan

Ismerős számodra az a barát, aki mindig mindenért nyafog? Neki soha semmi sem tökéletes és nem létezik a pillanatnyi boldogság fogalma a számára.

Mindig van valami problémája az életében. Az ilyen kesergő emberek azonban hajlamosak arra, hogy átadják a negativitásukat neked. Egy nap azonban ez a negativitás rád rakódhat és belőled is panaszkodó embert csinál. Mielőtt ez megtörténne, szembesítsd a barátodat és kérd meg, hogy változtasson, vagy szabadulj meg tőle minél előbb.

2. A képmutató

A boldogtalannál eggyel rosszabb a képmutató barát. A boldogtalan ugyanis azt mondja, hogy minden rossz az életében a saját hibájából történik. A hipokrita azonban az egész világot okolja mindenért, ami vele történik. Semmiért sem vállal felelősséget és soha semmi nem az ő hibája. Ők mindig a helyzetek, az emberek vagy a dolgok természetes rendjének áldozatai.

Még mindig úgy gondolod, hogy jó ötlet a barátság vele?

3. A lehúzós

Mármint nem anyagilag, hanem kritikusan. A kritika egy jó dolog, igaz? Azonban mi van, ha ez az egyetlen, amit egy barátodtól kapsz?

Ha minden alkalommal, mikor megosztasz a barátoddal valamit és erre ő csak fanyalgó megjegyzéseket tud adni, akkor fuss!

Persze nincs baj a kritikával, amennyiben az építő jellegű, nem pedig lehúzó.

4. A feledékeny

Hol és mikor kellett volna találkoznotok? Mikor van a születésnapod, névnapod? Mikor volt egy fontos eseményed, aminél szükséged lett volna a támogatására? Ha ez a bizonyos barátod folyton elfelejti a veled kapcsolatos fontos információkat, amiknél neked szükséged lenne rá, akkor engedd őt el. Valószínűleg nem vagy neki elég fontos.

5. Az önző

Az emberek igyekeznek a lehető legjobb oldalukat mutatni, amikor új kapcsolatokat építenek. Kedvesek, szívélyesek vagyunk és eltakarjuk a kellemetlen tulajdonságainkat. Azonban ahogyan nő az ismeretség, úgy nő a megvetés is. Az önzés az egyik olyan tulajdonság, amely a kapcsolatok előrehaladtával egyre inkább megmutatkoznak és nyilvánvalóvá válnak.

Egyszer csak már azon kaphatjuk magunkat, hogy mindig azokra a helyekre járunk és olyan programokat csinálunk, amiket a másik fél szeretne. De hol vagyunk mi a képletben? Ha a mi kívánságaink egyáltalán nincsenek meghallgatva, akkor jobban tesszük, ha még idő előtt kilépünk a barátságból.

6. A hátba szúrós

Az ember azt feltételezi, hogy a barátjának minden féltve őrzött titkát elmondhatja és ott biztonságban is lesz, igaz? Azonban ez a barát ha csak egyszer is visszaél a bizalmunkkal és a fél városnak szétkürtöli a titkunkat, akkor nem valószínű, hogy a továbbiakban megbízhatunk benne.

Nyitókép: Shutterstock

(YourTango)