Az Obi-Wan Kenobi sorozat szereplői a bemutatón

A Star Wars színészei felszólaltak Moses Ingram negatív megítélése ellen

Az Obi-Wan sorozat fekete bőrű színésznőjét rengeteg rasszista megnyilvánulás érte a közösségi médiában, mely ellen a stáb tagjai is felszólaltak. Azt mondják, hogy a Star Wars univerzumában több milliárd faj él, így a rajongóknak különösen nem lenne szabad a megkülönböztetést választaniuk.


A 29 éves színésznő Reva szerepében debütált a franchise-ban. Megjelenésével több embert is felbőszített a közösségi médiában, akik írásos formában hangot is adtak annak, hogy szerintük nem helyénvaló egy színes bőrű nő főszereplése a történetben. A megnyilvánulásokra a Star Wars hivatalos Twitter-fiókján is reagáltak:

„Ha bárkinek az a szándéka, hogy bármi módon nemkívánatosnak érezze magát, csak egy dolgot tudunk mondani: ellenállunk. Több mint 20 millió érző faj van a Star Wars-galaxisban, ne válasszuk a rasszizmust.”

Kelly Marie Tran volt az első színes bőrű nő, aki fontos szereplőként tűnt fel a világhírű filmszériában. Egy időben nyíltan beszélt arról a gyűlölethullámról, melyet a 2017-es Utolsó jedik után élt át. Elmondása szerint akkoriban vissza kellett lépnie a közösségi médiától és pszichológushoz kellett járnia mentális egészsége megőrzéséért.

Tran mellett John Boyega is felszólalt és szintén arra kérte a rajongókat, hogy ne tegyenek ilyen megjegyzéseket, valamint gondolkozzanak el a szavaikon és a tetteiken. Ingram Instagramon fejtette ki véleményét a negatív kommentekről és a megítéléséről.

„Senki sem tehet semmit ez ellen. Senki sem tehet semmit, hogy megállítsa ezt a gyűlöletet. Az érzés, ami zavar engem, hogy csak kussolnom kell és el kell viselnem, csak vigyorognom kell és tűrnöm. Én nem így vagyok felépítve. Köszönöm azoknak az embereknek, akik kiállnak mellettem a kommentekben és azokon a helyeken, ahová én nem jutok el. És mindannyiótoknak, ti mind különlegesek vagytok”

— olvashatjuk a színésznő szavait a CNN cikkében.

Nyitókép: Getty