műkörmös körmöt épít

Körmöshöz jársz? Jó, ha tudsz a körmözés irtó káros hatásáról − így előzheted meg a bajt

Te is rendszeresen jársz műkörmöshöz? Akkor van egy dolog, amire érdemes figyelned a későbbiekben, ha nem szeretnéd, hogy hamar ráncosodjon a kezed.


Dr. Pető Botond gyógyszerész TikTok videójában hívta fel arra a figyelmet, hogy ha nem vigyázol, a kézbőröd a rendszeres műkörömépítéstől hamar megöregedhet. Megosztott pár hasznos tippet is, melyekkel megelőzheted, hogy idő előtt veszíts szépségedből. Mert ugye egyetértünk vele, hogy hiába a szép köröm, ha a kézfejed tiszta ránc?

A fő probléma szerinte az, hogy a műkörömépítés során használt UV lámpa károsítja a bőrt, és a bőr öregedéséhez vezet. Hozzáteszi, hogy a bőrrák kialakulásától nem kell félned, ennek lehetősége kicsi.

A fény minél alacsonyabb hullámhosszú, annál több energiát hordoz. Ebből kifolyólag a vöröses fények gyengébbek, a kékes jellegű fények pedig több energiával bírnak.

@gyogyszereszur @Crystal Nails #műköröm #fény #bőr #öregedés #öregedésjelei ♬ eredeti hang - DR PETŐ BOTOND

Mivel a körömépítés során közelről kapja a kézfejed a sugarakat, nagyobb az esélye, hogy idő előtti öregedés lép fel a bőrödön.

De Pető meg is nyugtat, hiszen van rá mód, hogy kivédhesd a káros sugarakat. Az első módszer kézenfekvő: kend be magas faktorszámú naptejjel a kézfejed, ujjaid.

Használj inkább kémiai fényvédő krémet, ami jól beszívódik a bőrbe, és a kézmosás után is védi a kezed!

De ha biztosra akarsz menni, szerezz be egy fényvédő kesztyűt, ami teljes mértékben védi a kezed UV sugarak által érintett részét. Nem túl drága a kesztyű, több helyen beszerezhető, és a műkörmösödet sem fogja zavarni a munkában.


Forrás: DR PETŐ BOTOND | TikTok

Nyitókép: Unsplash