Elon Musk

Az amerikaiak lustábbak a kínaiaknál? Így vélekedik Elon Musk

A SpaceX és a Tesla alapítója a napokban egy rendezvényen tartott beszédet, melyen kifejtette véleményét a kínai gyárakkal és azok dolgozóival kapcsolatban. Megszólalása nagyon sok munkását felháborította, tekintettel arra, hogy a vállalkozó köztudottan mekkora iramot követel a cégeken belül.

„Úgy gondolom, hogy Kínából nagyon erős cégek jönnek majd ki. Egyszerűen van egy csomó szupertehetséges, keményen dolgozó ember Kínában, akik erősen hisznek a gyártásban”

— mondta Musk a Financial Times Future of the Car csúcstalálkozóján.

A vállalkozó azt is elmondta, hogy szerinte az ottani dolgozók valószínűleg nem csak az „éjféli olajat égetik majd, hanem a hajnali három órait is, valamint még a gyárat sem hagyják el.” Emellett az amerikai dolgozókról úgy hiszi, hogy ők inkább a munkakerülés mellett vannak és nem igazán szeretnek elindulni dolgozni reggelente.

Ez rengeteg viszályt váltott ki a Tesla és a SpaceX alkalmazottai között, mivel több egykori dolgozó is mérgező környezetként írta le az ottani munkakörnyezetet. Meglátásaik alapján sokkal több feladatot várnak el tőlük, mint az átlagos amerikai dolgozóktól.

Egy korábbi Tesla-menedzser, aki egykoron Musk mellett dolgozott, úgy emlékezett vissza, hogy egy olyan kultúra alakult ki a vállalatokon belül, melyben, ha az embernek nincsen megoldása egy problémára pár napon belül, akkor kirúgják. Emellett a világhírű vállalkozó arról is ismert, hogy random látogatásokat tesz a különböző részlegekre, ahol a legkisebb kihágásokért elbocsájtja az embereket.

Több másik alkalmazott is kifejezte az üggyel kapcsolatban, hogy a Teslánál gyakran volt olyan érzésük, mintha semmit nem számítanának a cég életében. Valószínűleg ettől is tartanak a Twitter dolgozói, miután Musk felvásárolta a platformot. Az ügyről és az azt követő problémákról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Nyitókép: Profimedia

Forrás: Futurism