Ezekkel a praktikákkal tartóssá teheted a nyári barnaságot
Akár önbarnítótól, akár naptól szerzett barnaságról van szó, ezek a praktikák segítenek megőrizni bőröd bronzos ragyogását a nyári időszakra.
Mindegy hogyan szereztük a barnaságot, mindenképp szeretnénk, ha sokáig tartana. Szerencsére számtalan dolgot tehetünk a barnulás előtt és után is, hogy hosszan kitartson a napsütötte színünk.
Így teheted tartóssá a barnaságot!
1. Készítsd elő a bőröd
A barnulás egyik aranyszabálya az előtte lévő hámlasztás, mely előkészíti a bőrünket a tartós bronzosságra.
Rachel Robertson bőrápolási szakember így fogalmazott:
„A hámlasztás eltávolítja a bőr legkülső rétegén lévő elhalt hámsejteket, így friss alapot kapsz, amivel dolgozhatsz. Ne feledd, hogy a bőr természetes módon hámlik, így ha ezt a barnulás előtt teszed, ezek a legkülső sejtek tovább megmaradnak, és így a barnaságod is tovább tart.”
2. A bőr tisztítása
Robertson szerint:
„Tisztítsd meg alaposan a bőrödet a kedvenc tisztítóddal, majd miután végeztél a zuhanyzással, kend be hidratálóval az enyhén nedves bőrödet. Fordíts különös figyelmet a karok hátuljára, a könyökre, a lábfejekre, a térdekre és a kezekre.”
Érdemes az önbarnító használata előtt 24 órával hidratálni.
3. Barnulás utáni hidratálás
„A legjobb összetevők a barnaság meghosszabbításához azok, amelyek hidratálják a bőrt, mint például a szkvalén, a sheavaj, az E-vitamin és a glicerin”
– mondja Robertson.
A test és az arc rendszeres hidratálása segít fenntartani a bőr optimális egészségét, és megelőzi a szárazságot, a hámlást és a korai öregedést, ezáltal a színünket is tovább megőrzi.
3+1 Extra tipp:
Az étkezéssel és a folyadékbevitellel is meghosszabbíthatod a színedet. Igyál sok vizet, hogy bőröd belülről kifelé is hidratált maradjon. A megfelelő hidratálás nemcsak a bőr rugalmasságának megőrzésében segít, hanem a méregtelenítésben is, így biztosítva az egészséges és élénk színt. Az antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, kiegyensúlyozott étrend pedig szintén elősegíti a bőr egészségét és ragyogását.
Nyitókép: Photo by Jakob Owens on Unsplash