ABC üzlet a Bajnok utcában.

Újra élet költözik Erzsébetváros üres üzlethelyiségeibe

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében megrendezett Nyitva! Fesztivál azon dolgozik, hogy Budapest üresen álló földszinti üzlethelyiségeibe újra élet költözhessen.

A fesztivál idején egy hónapra üres, kiadó budapesti üzlethelyiségekbe költöznek be egy szakmai zsűri által válogatott helykereső vállalkozások, kreatív projektek, és teszik próbára ötleteiket, idén az Erzsébetvárosban, írja a We Love Budapest.

Két kategóriában lehet augusztus 22-ig pályázatokat benyújtani a KÉK-hez: VII. kerületi üres üzleteknek a tulajdonosaiként, akik szívesen adnának helyszínt közösségi kezdeményezéseknek, illetve helykereső kezdeményezések jelentkezését is várják a szervezők.

A pályázó projektek közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, majd a tulajdonosok helyiségmegtekintések és nyilvános előadások során ismerik meg a jelentkezőket, hogy végül meghozzák a végleges döntést, kit támogatnak az egy hónapos bérletidíjmentes használattal.

A jelentkezőket ingyenes tréningen vehetnek részt, a kezdeményezés pedig támogatja a helyszín-együttműködések kialakítását, a bérlőtársak, üzleti partnerek megtalálását, hosszú távon pedig hozzájárul ahhoz, hogy Erzsébetvárosban még érdekesebb termékek, szolgáltatások közül válogathassunk, írja a lap.

Jelentkezem!