3 dolog, amivel észrevétlenül tönkreteszed a kapcsolatodat

3 dolog, amivel észrevétlenül tönkreteszed a kapcsolatodat

Ha veled is előfordult már, hogy volt olyan veszekedésed a pároddal, ami úgy tűnt, hogy hirtelen jött, akkor most eláruljuk, hogy ilyen nem igazán létezik. A spontán jött nagy viták mögött valami régebb óta elhúzódó és elnyomás alatt lévő érzelem lehet. Ezeket pedig észrevétlenül okozhatjuk ezzel a 3 módszerrel.


1. Nem figyelsz rá eléggé

Miközben ő beszél hozzád, te csak félig figyelsz rá, válaszolsz egy üzenetre a telefonodon, vagy a mögötte lévő tévéképernyőre pillantasz. Még ha nem is akarsz udvariatlan lenni, ezzel azt mutatod a partnerednek, hogy bármi más az fontosabb, mint az ő mondanivalója. Légy előzékeny és szentelj a párodnak osztatlan figyelmet.

2. Csak akkor segítesz, ha megkér

Ha a párod nem kéri a segítségedet, mondjuk egy házimunka elvégzésében, az nem jelenti azt, hogy nem örülne neki. Azzal, hogy rá se kérdezel, mit segíthetnél, csak azt jelzed felé, hogy nem is érdekel egyáltalán. Légy kezdeményező, kérdezd meg, mit segíthetsz, mielőtt megkérnek rá. Addigra ugyanis valószínűleg már késő.

3. Nem veszed elég komolyan

Előfordulhat, hogy számodra valami teljesen apró jelentéktelenség a párodnak sokkal többet jelent. Ezt tartsd tiszteletben és vedd te is legalább olyan komolyan. Nekünk se esik jól, ha megkérdezzük, hogy mibe menjünk az esti vacsorára, és válaszul csak annyit kapunk: „Nekem mindegy.”

Barátságból szerelem – a párkapcsolatok kétharmada így kezdődik

Nyitókép: Shutterstock

(YourTango)