Paul Haggis

Újabb Oscar-díjas filmrendezőt vettek őrizetbe szexuális zaklatás vádjával​

Paul Haggis filmrendezőt és forgatókönyvírót az után vették őrizetbe, hogy egy nő megvádolta őt többnapi kényszerített szexuális együttlétre kényszerítéssel. A bűncselekmény után a sértettet egy ismeretlen férfi vitte ki a repülőtérre, majd magára hagyta.


Haggis 2006-ban nyerte el az Oscar-díjat az Ütközések című produkciójáért, emellett pedig olyan nagysikerű filmek forgatókönyvéért is felelős, mint a Millió dolláros bébi és a Casino Royale. Már nem ez az első eset, hogy hasonló ügybe keveredik, ugyanis a Harvey Weinstein-botrány során több nő is megvádolta őt szexuális zaklatással.

Azokat a történéseket soha nem erősítette meg, ezúttal viszont úgy tűnik, hogy nem ússza meg egykönnyen, hiszen a legutóbbi — feltételezhető —bűncselekménye után Olaszországban vették őrizetbe. A 69 éves rendező a déli Puglia tartományban található Ostuniban tartózkodott egy filmfesztivál erejéig.

Az ügyészségi közlemény szerint vizsgálatot indítottak a fiatal nő bejelentése után, akit állítása szerint megerőszakoltak és több napon keresztül fogvatartottak. Az ügyészek szerint az áldozatnak orvosi ellátásra volt szüksége a hivatalos feljelentést követően — írja a 24.hu.

A többnapi kényszerített szexuális együttlét után a fiatal nőt — akinek állampolgárságát egyelőre nem lehet tudni — egy ismeretlen férfi vitte ki a reptérre, ahol a személyzetnek és a rendőrségnek tűnt fel az egyedül hagyott nő nyilvánvalóan zavart állapota.

A kivizsgálást megkezdték a nyomozók. A hivatalos szervek nem adhatnak ki egyelőre közleményt sem az ügy menetéről, sem arról, hogy az őrizetbe vett rendezőt a hotelszobájában, a rendőrőrsön vagy esetleg valamilyen más helyen tartják-e fogva. Haggis ügyvédje egyelőre nem reagált az értesülésekre.

Nyitókép: Getty