Egy lány unatkozik a randiján

Ezt a 7 taszító jellemvonást hagyd otthon, amikor randira mész!

Randikon megvannak azok a tulajdonságok, melyek figyelésére a férfiak és a nők is egyaránt ki vannak élezve. Ezek között szerepel például az igényesség és a humorérzék. Vannak azonban olyan negatív jellemzők, melyek taszítóan hatnak. Alábbiakban hét ilyet gyűjtöttünk össze.


1. Nem ambiciózus

Magánélet és karrier tekintetében is taszítók lehetnek azok az emberek, akik csak lézengenek a világban bármilyen cél nélkül. Hosszútávú kapcsolatok esetében sokszor ez egy döntő érv a szakítás mellett, azonban rövidtávú viszonyok esetében nem jelent akkora terhet az ambíció hiánya.

2. Ellenséges

Rosszindulatúnak, barátságtalannak vagy mogorvának lenni nem valószínű, hogy sikeres taktika párkapcsolatszerzéshez. Az ilyen viselkedési formák kicsit sem számítanak kívánatosnak úgy, mint ahogy azt sok film bemutatja. A valóságban többször vált ki ellenszenvet a másik nemből, ez pedig férfiakra és nőkre is egyaránt jellemző.

3. Ápolatlan

Egy randevún talán nem is lehet kellemetlenebb történést elképzelni annál, hogy a partner piszkosan, mosdatlanul és büdösen jelenik meg. A legtöbben egyetértenek azzal, hogy nem találnak vonzónak ápolatlan embereket sem hosszútávú kapcsolat, sem egyéjszakás kalandok esetében.

4. Arrogáns

Egy szerelmi kapcsolat kezdetén az arroganciát és a túl nagy egót nem árt elfelejteni. A fellengzős stílus egy évekig eltartó kapcsolat esetében kizárt dolog, tehát érdemesebb más praktikák után nézni. Statisztikák szerint a férfiak kevésbé aggódnak az arrogancia miatt bármennyi időre szóló partnereikben, mint a nők.

5. Ragaszkodó

A túlzottan ragaszkodó partnerek legtöbbször pont az ellenkező hatást érik el a cselekedeteikkel, így eltaszítják a kiszemeltjüket maguktól. Bár más tényezők sokkal gyakrabban vezetnek egy együttlét végéhez, mégsem szabad elfelejteni, hogy a másokon való csüngés gyakran elutasításhoz vezet.

6. Nem vonzó

A külsőségekre nem szabad mindig támaszkodni, azonban néha igaz lehet a mondás, miszerint a külső megfog, belső megtart. Férfiak szemében bizonyítottan nagyobb jelentőséggel bírnak a külső vonások hosszú- és rövidtávú kapcsolatok esetében is, míg nőknél ugyanez sokkal inkább az alkalmi viszonyoknál mutatkozik meg gyakrabban a Psichology Today cikke szerint.

7. Erőszakos

A potenciálisan bántalmazó partner különösen erős ellenérv a nők számára, valamint a férfiak sem szeretik azokat a személyeket, akik erőszakra hajlamosak. Az igénytelenség mellett ez a másik legtaszítóbb tulajdonság egy emberben, mely miatt szinte azonnal tiltólistára kerül az ellenkező nemnél.

Nyitókép: Shutterstock