Royal Palace of Madrid

Ezek a legszebb ingatlanok a spanyol királyi család tulajdonában​

Gondolkodtál már azon, milyen különleges ingatlanjai lehetnek egy királyi családnak? Alábbi cikkünkben megmutatjuk, melyek a legszebb palotái, kolostorai és birtokai a spanyol uralkodónak, és elmeséljük, milyen történetek fűződnek hozzájuk.


1. Royal Palace of Madrid

Maga a palota a 18. században épült. Azóta ez Európa legnagyobb palotája a több mint 3400 szobájával. Az uralkodó hivatalos rezidenciájaként szolgál az épület. A legenda szerint régen egy erődítmény állt a helyén, melyet V. Fülöp király seregei gyújtottak fel, hogy Versailles-hoz méltó épületet állítsanak a helyére.

2. San Lorenzo de El Escorial-i királyi kolostor

A kolostor az Abantos-hegy lábánál terül el. Eredetileg a Szent Jeromos-rend tagjai lakták. A királyi család birtokában van az épület, egykori lakóinak pedig az volt az állandó feladatuk, hogy a királyi család üdvéért imádkozzanak.

3. El Pardo Royal Palace

Maga a helyszín egy nagy palotából és egy hatalmas erdős területből áll. Korábban vadászkastélyként volt szolgálatban, ahova a nagyurak és az uralkodó család elvonulhatott. Ma már inkább külföldi államfők hivatalos rezidenciájának tartják fenn.

4. Riofrío Royal Palace

A palota terveit annak idején Virgilio Ravaglio építész készítette, akit V. Fülöp felesége, Farnese Erzsébet kért fel. A királyné személye nagy hatással volt az épületre, hiszen az ő ízlését tükrözi. Sajnálatos módon az ingatlanban a felépítése óta csak két király lakott: Francisco de Asís és XII. Alfonz.

5. Royal Convent of Santa Clara

A klarisszák kolostorát 1363-ban építtették. Az épület egy egykori palota romjainak helyére épült, viszont a múlt darabjainak egy részét megtartották. Így a palota homlokzata és a magas kápolna a nyolcszögletű mennyezettel mai napig épp állapotban maradt fenn.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: PureWow