Egyszerű, sokoldalú és finom: szedres-barackos morzsasüti recept
Ez a recept egyszerű és sokoldalú – és minden évszakban használhatunk idénygyümölcsöket a tetejére.
Könnyebb, mint a hagyományos crumble-ök, és pudinggal vagy crème fraîche-csal tálalva isteni. Mutatjuk, hogy készíts szedres-őszibarackos morzsasütit könnyedén!
Hozzávalók:
- 160 g amaretti keksz
- 80 g mandulapehely
- 75 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj
- 50 g sima liszt
- 50 g porcukor (szuperfinom)
A szeder- és baracktöltelékhez:
- 350 g szeder
- 6 őszibarack, hámozva, kimagozva, felszeletelve (ha fagyasztott őszibarackot használunk, előbb felolvasztjuk és lecsepegtetjük)
- 100 g porcukor
- 3 evőkanál kukoricaliszt 2 evőkanál vízzel feloldva
- ½ citrom héja és leve
Elkészítési mód:
Fotó: Shutterstock
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A morzsás feltéthez az amaretti kekszet a pelyhesített mandulával együtt konyhai robotgépben megpépesítjük.
2. Egy keverőtálban dörzsöljük össze a vajat és a lisztet, hogy morzsára hasonlítson, majd adjuk hozzá a cukrot a manduladarával együtt, és keverjük össze.
3. A keveréket terítsük szét egy sütőlapon, és a sütőben 10-15 perc alatt süssük aranyszínűre. Hagyjuk kihűlni.
4. A töltelékhez tegyük a szedret, az őszibarackot, a cukrot, a kukoricaliszt-keveréket, a citromhéjat és -levet egy nehéz lábasba, és lassan forraljuk fel, közben folyamatosan kevergetve, hogy a cukor feloldódjon. Addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul.
5. Tegyük át egy sütőedénybe, és szórjuk meg az amaretti morzsás feltétet. A sütőben 5-6 percig süssük. Ne feledkezzünk meg a tejszínről.
Nyitókép: Shutterstock