Acmaszkot viselő nők

5 hiba, amit valószínűleg te is elkövetsz a szépségápolásban

Ilyen például a luffa szivacs használata, a sminkben lévő fényvédőre való hagyatkozás és a parfüm nyakra fújása.

Hannah English, sydney-i szépségápolási szakértő nemrég posztolt videójában arról beszélt, hogy számtalan rossz dolgot lát a nők szépségápolási szokásaival kapcsolatban. Az alábbiakban öt tipikusnak mondható hibát mutatunk, melyet English soha nem tenne meg, és nekünk is ugyanezt tanácsolja.

1. Luffa szivacs használata

English elmondása szerint soha nem használ luffa szivacsot, mert az piszkos és valószínűleg tele van penésszel.

„Undorítóak, soha senki nem mossa ki őket, és valószínűleg biztosan penész van bennük”

– mondta.

Hozzátette, hogy ha kiütések jelennek meg a testünkön, az szerinte valószínűleg a koszos szivacs miatt van, sokkal jobban járunk, ha kidobjuk a sajátunkat, és inkább a kezünkkel mossuk meg a testünket.

2. Parfüm fújása a nyak és a dekoltázs területére

A szakértő soha nem fúj parfümöt a nyak és a mellkas területére, mert szerinte olyan vegyületek vannak bennük, amelyek nem feltétlenül ártalmasak, de fényérzékenyebbé teszik a bőrt. Ehelyett azt javasolja, hogy a parfümöt a tarkónkra, a hajunk alá fújjuk. Ráadásul oda permetezve tovább is tart az illat.

3. A fényvédő összekeverése más termékekkel

English szerint sok nő összekeveri a fényvédőjét az alapozójával, azonban nem szabad keverni a termékeket.

Ő azt tanácsolja, hogy először vigyük fel a hidratáló krémet az arcunkra, hagyjuk megszáradni, majd kenjük fel a fényvédőt, hagyjuk azt is megszáradni, és csak utána sminkeljünk rá.

„De kérlek, ne keverj semmilyen színezőt, bronzosítót vagy alapozót a fényvédővel. Ennek oka, hogy egyenletes filmréteget kell képeznie a bőrön, és ez foltossá teheti, és instabilizálhatja az egészet.”

4. Azt gondolni, hogy a tartósítószer mentesség mindig jó dolog

Míg sokan azt gondolhatják egy termékről, hogyha az tartósítószer mentesként reklámozza magát, az jó dolog, a szakértő szerint ennek az ellenkezője igaz.

A tartósítószereket azért teszik a termékekbe, hogy megakadályozzák a penész bejutását, mondja. Ha egy vizes alapú termékben nincsenek tartósítószerek, akkor biztosan penészes lesz, és ez kiütésekhez vezet a bőrön.

5. Csak a sminkben lévő fényvédelemre hagyatkozunk

English szerint nem lehet a sminkben lévő fényvédőre hagyatkozni. Lehet, hogy az alapozónkn az áll, hogy SPF30+ vagy SPF50+, de a megfelelő mennyiségű fényvédő, amit fel kell vinnünk, 1/4 teáskanálnyi vagy nagyjából 1ml, ami jóval több SPF, mint amennyit valaha is felviszünk az alapozóval.

„Ha valaha is kimértél már 1 ml alapozót, akkor tudod, hogy senki sem használ ennyi alapozót”

– mondja.

Ehelyett használjunk fényvédőt, majd vigyük fel rá az alapozót, BB-krémet vagy színezett hidratálót.

(Daily Mail)

Nyitókép: Shutterstock