Emberek pezsgővel koccintanak, csillagszóróznak

Mit tehetsz ma, hogy szerencsés legyen a 2023-as éved?

Ételek, szokások és babonák. Mi emberek, szinte bármire képesek vagyunk, ha a szerencsénkről van szó. Szeretnénk boldog, sikerekben gazdag új évet, és ezért meg is tesszük, amit megkövetel a következő esztendő. De pontosan melyek ezek a babonák? Lássuk őket!


Ételek

Az általános hiedelem szerint baromfikat nem érdemes fogyasztani az újév első napján, azok ugyanis „elkaparják” a szerencsénket. Pulykát sem javasolnak a hiedelmek, hiszen ez a szárnyas egy mérges állat, ami sok bosszúságot okozat az új évben.

Ezzel szemben a sertés egy kiváló választás lehet az óév utolsó és az újév első napjára is, hiszen a disznók az elkaparással ellenkezőleg „kitúrják” a szerencsénket.

A halételekkel kapcsolatos hiedelmek jelentősen megoszlanak. Ugyanis vannak kultúrák, akik azt vallják, hogy a hal elúszik a szerencsénkkel és nyálkás, nehezen megfogható alakja miatt nem képes a szerencsehozásra. Míg mások azt vallják, hogy ha a halat a farkánál kezdve fogyasztjuk, akkor nem tud elúszni a szerencsénkkel, a rajta található pikkelyek pedig a pénzt szimbolizálják, ami gazdagságot hozhat.

Lencsét és babot is érdemes fogyasztanunk, ha gazdagságot szeretnénk a következő esztendőben.

Szokások

Egy régi babona szerint az, aki fehér ruhát visel az új év első napján, az szerencsés lesz. Ezen kívül még a piros alsónemű és bármilyen új ruhanemű is gazdagságot, sikereket hozhat nekünk.

Tartsunk pénzt a zsebünkben! Ez ugyanis a gazdagságot szimbolizálja és megsokszorozza számunkra, ha így kezdjük a következő esztendőt.

Újév első napján ne mossunk, azonban legyen tiszta a lakásunk! A mosással ugyanis kimoshatjuk a szerencsénket, de a tisztaságra szükségünk van a kiegyensúlyozott évkezdéshez.

Kerüld a vitákat! Az új év első napján ne veszekedj senkivel, ugyanis akkor az egész évet bosszúságokkal és vitákkal fogod tölteni. Arra meg kinek van szüksége?

Mosakodj friss, tiszta vízben! A babona szerint, ha kora reggel friss vízzel megmosakszunk, akkor egészségesek maradunk.

És ha már egészség. Kerüljük az orvost ezen a napon, ugyanis az új évet ha betegen kezdjük, akkor egész évben betegesek lehetünk.

pink pig coin bank on brown wooden tablePhoto by Andre Taissin on Unsplash

Nyitókép: Shutterstock