Arcát megérintő nő

Tág pórusokkal küzdesz? Ez a termék segíthet!

A látható pórusok teljesen természetesek. Valójában, ha nem lennének, megszűnnénk létezni. A modern társadalom nyomása és a közösségi média tökéletességet mutató képei azonban arra tanítanak bennünket, hogy a pórusok csúnyák, és hogy a sima bőr a cél. Bármennyire is természetes a pórusok látványa, van, aki tágabbakkal küzd, de ha zavar, lehet tenni ellene.

A pórusok egyik legnagyobb felszabadítója az olajos lerakódásoktól az agyagos arcmaszk. Heti egy-két használata sokat segíthet a tág pórusokon.

Gerwyn Powell, a Kiehl's nemzeti oktatási igazgatója szerint az agyag alapú maszkok segíthetnek eltávolítani az olajat és a szennyeződéseket a pórusok belsejéből, így a bőr felfrissül és ragyogóvá válik.

Nyáron a bőrnek sokszor még nagyobb szüksége van az eltömődések megszüntetésére, hiszen még több fényvédőt használunk, ráadásul a több izzadás is felhalmozza a látszólag túlméretezett pórusokat.

Érdemes ebben az időszakban mélytisztító agyagmaszkot használni néha, hogy az arcbőr tiszta maradjon. Azonban ha nem megfelelő bőrtípuson (például száraz vagy irritált bőrön) használjuk, akkor az agyagmaszk kiszáríthat és súlyosbíthatja a problémákat – ezért kulcsfontosságú a megfelelő formula megtalálása. Keressünk ként tartalmazó maszkokat, amelyek nemcsak mélyen tisztítanak, hanem antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek. Ha bizonyos területeken zsíros a bőrünk, másokon viszont száraz (vagyis kombinált bőrünk van), csak ott használjuk az agyagmaszkot, ahol szükséges (általában a t-zónában).

Az alábbiakban a legjobb agyagmaszkokat gyűjtöttük össze tág pórusokra:

1. Omorovicza Ultramoor Mud Mask

Bár vaskos ára van, a hazai készítményű Omorovicza készítménye mocsáriszapból és hektorit agyagból készült, mely hatékonyan szabadítja meg a pórusokat az olajtól és a szennyeződéstől. Emelett egy szabadalmaztatott komplexet is tartalmaz, amely optimális hidratálást és ragyogást biztosít, valamint egy csomó telítő és bőrfeszesítő előnye van.

2. The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

Himalájai agyagot tartalmaz, hogy felszívja a felesleges olajat és oldja a dugulást, mellette pedig egy csipetnyi teafaolaj is található benne a pórusok extra tisztítására.

3. NIOD Flavanone Mud Mask

Más csúcstechnológiás bőrösszetevők mellett fekete amazóniai agyagot tartalmaz az olajosodás feloldására és rézzel töltött brazil agyagot, amely kisimítja a bőrt. Erős hatóanyagai miatt ne az egész arcunkon alkalmazzuk ezt a maszkot, csak a szükséges területeken.

4. Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

Az egyik legjobb arcmaszk a zsíros bőrre. A formula egyfajta krém/agyag hibrid, amely remekül érzi magát a bőrön, de minimálisra csökkenti a pórusok megjelenését és jól mattítja a bőrt. Egy használat után napokig érezhetően kevésbé lesz zsíros arcbőr.

5.  Caudalie Purifying Mask

A listán szereplő többi maszkhoz hasonlóan ez is cinket tartalmaz, hogy megnyugtassa a bőrt. Ennek is viszonylag erős a hatása, emiatt heti egyszer érdemes felkenni.

(Marie Claire)

Nyitókép: Shutterstock