3 tipp, ha már nagyon zavar, hogy hullik a hajad

3 tipp, ha már nagyon zavar, hogy hullik a hajad

„Használj ilyen sampont, és szedj olyan tablettát!" – érkezik mindig a kéretlen tanács, ha hajhullásról van szó, pedig az igazság az, hogy néha a legtermészetesebb módokon is segíthetünk ezen a problémán. Hogy pontosan mivel? Mutatjuk!


Fehérje

Egy 2017-ben végzett tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a legtöbb esetben tápanyaghiány áll a hajhullás hátterében. Nagyon kevés fehérjét fogyasztunk, pedig szőrtüszőink nagyrészt kreatinból, vagyis fehérjéből állnak.

Ha úgy érezzük, ez lehet problémánk oka, kezdjünk el tudatosan fehér húsokat fogyasztani.

Copf

Kasia Serbin/Unsplash

Felejtsük el a szoros copfokat vagy lófarkakat, amelyek a haj gyökerénél húzhatják a hajat, és esetleg túlzott hulláshoz vezethetnek! A hajsütővasak vagy a hajvasalók szintén károsíthatják, vagy megtörhetik a hajszálakat, így ezekre is érdemes fokozottan figyelni. Egy aranyszabály létezik: ha azt érezzük, hogy fáj a fejbőrünk, akkor az nem jó a hajunknak.

Hajfestés

Felejtsük el a hajfestést és a daueroltatást, ezek beavatkozások ugyanis nagyban károsíthatják hajunk minőségét és fejbőrünk egészségét, mely okozója lehet a hajhullásnak. Ha mégis szeretnénk színt váltani, próbáljuk ki a bio hajfestékeket, ezek ugyanis nem tartalmaznak ammóniát, peroxidot és parafeniléndiamint.

Mindezek mellett érdemes a samponok káros összetevőire is odafigyelnünk. Ha nagyon érzékeny fejbőrünk van, válasszunk a csecsemőknek készített termékek közül, ezek ugyanis általában teljesen vegyszermentesek.