uborka felvágva szeletekre

Lehet, hogy te is rosszul tárolod az uborkát? Így tedd a hűtőbe!

Bosszantó és gyakori probléma, hogy a hűtőben néhány nap után nyálkássá válik az uborka. Persze, hiszen amikor bevásárolunk, általában még nem is tudjuk pontosan, mit akarunk készíteni, majd egyszer csak elővesszük az elfelejtett kis zöldséget, és lesújtva tapasztaljuk, hogy oda a roppanóssága.


Az, hogy pontosan hogyan tárolod az uborkát, óriási különbséget jelenthet. Hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást, utánanéztünk pár tárolási javaslatoknak. Szerencsére találtunk egy olyan módszert, amivel valóban több mint két hétig frissek maradnak a zöldségek.

​A legjobb módszer

A leginkább bevált tárolási ötlet szerint minden uborkát egyenként papírtörlőbe csomagolunk, majd egy cipzáras zacskóba zárjuk őket, és így helyezzük a hűtőszekrény polcára. Egyszerű és hatékony.

Többféle uborkán is teszteltük a módszert: hagyományos vastag héjú uborkán, angol uborkán, perzsa uborkán és kovászolni való uborkán.

paradicsomok \u00e9s uborka egy t\u00e1ny\u00e9rban

Fotó: Unsplash

Nyolc nap elteltével a zacskóban némi páralecsapódás képződött, de az uborkák jó állapotban voltak. A 15. napon néhány uborka, különösen a hagyományos és a savanyú uborka, a végükön puha foltokat mutatott. Meglepő módon az angol és a perzsa uborka még mindig jól tartotta magát, és ropogós maradt. A 16. napra a hagyományos és a savanyú uborka elérte a határát, puha foltok és nyálkás textúra jelentek meg rajta. Az angol és a perzsa uborka azonban dacolt az esélyekkel, és 19 napon át megőrizte frissességét!

​Mi a titka a módszernek?

Minden a nedvességkezelésen múlik. A papírtörlő nedvességelnyelőként működik, és megakadályozza, hogy az uborka túlságosan nedves és nyálkás legyen. Eközben a lezárt cipzáras zacskó extra védelmet nyújt a nedvességveszteség ellen, jelentősen meghosszabbítva az uborka eltarthatóságát.

Ha az uborkát papírtörlőbe csomagolod, majd cipzáras zacskóba zárod, és a hűtőszekrény polcán tárolod, napokig élvezheted a ropogós, frissességét.

Forrás: Kitchn

Nyitókép: Unsplash