Barna hajú nő főz a konyhában csíkos pólóban

Mi legyen a ma esti vacsora? Íme egy recept ötlet!

Ha te is unod már, hogy majdnem minden nap ugyan azt eszed vacsorára, és már teljesen kreatívtalan lettél a konyhában, akkor jó helyen jársz! Segítünk, hogy mit főzz ma este egy egyszerű, de ízletes vacsora recept ötlettel.


Pasta Florentine grillezett csirkével

A csirkét biztosan szereted. A tésztát is biztosan szereted. Úgyhogy miért is ne kombinálhatnánk őket és készíthetnénk belőlük egy friss, szaftos csirkés-tejszínes tésztát? Ha van otthon maradék grillcsirkéd, akkor előnyben vagy!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 csirkemellfilé
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 kiló bucatini vagy más hosszú tészta
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • ¾ csésze száraz fehérbor
  • ⅓ csésze tejszín
  • ½ csésze reszelt parmezán sajt
  • bébispenót

Elkészítés:

1. Készítsd elő a sütőt magas hőfokra. Egy kis tálban keverjük össze a mustárt 2 evőkanál olívaolajjal. Ecsettel kenjük meg a csirke mindkét oldalát ezzel a keverékkel, majd sózzuk és borsozzuk.

2. Grillezzük a csirkét, amíg jól át nem sül, szükség szerint megfordítva, 10-12 percig.

3. A csirkét tegyük át egy vágódeszkára, és hagyjuk pihenni 10 percig. Szeleteljük fel nagyon vékonyan.

3. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint.

4. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a maradék 2 evőkanál olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg illatos nem lesz, körülbelül 1 percig.

5. Adjuk hozzá a bort a serpenyőhöz, és forraljuk fel. Addig pároljuk, amíg a keverék a felére nem csökken. Keverjük bele a tejszínt és a sajtot, majd sóval és borssal fűszerezzük.

6. Rakjuk a tésztát a serpenyőbe, és jól forgassuk össze, hogy teljesen átitassa a szósz. Adjuk hozzá a csirkét és a spenótot. Forgassuk addig, amíg a spenót kissé meg nem fonnyad. És már tálalhatjuk is.

Nyitókép: Shutterstock