Mi legyen a ma esti vacsora? Íme egy recept ötlet!
Ha te is unod már, hogy majdnem minden nap ugyan azt eszed vacsorára, és már teljesen kreatívtalan lettél a konyhában, akkor jó helyen jársz! Segítünk, hogy mit főzz ma este egy egyszerű, de ízletes vacsora recept ötlettel.
Pasta Florentine grillezett csirkével
A csirkét biztosan szereted. A tésztát is biztosan szereted. Úgyhogy miért is ne kombinálhatnánk őket és készíthetnénk belőlük egy friss, szaftos csirkés-tejszínes tésztát? Ha van otthon maradék grillcsirkéd, akkor előnyben vagy!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4 csirkemellfilé
- só és frissen őrölt fekete bors
- 1 kiló bucatini vagy más hosszú tészta
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ¾ csésze száraz fehérbor
- ⅓ csésze tejszín
- ½ csésze reszelt parmezán sajt
- bébispenót
Elkészítés:
1. Készítsd elő a sütőt magas hőfokra. Egy kis tálban keverjük össze a mustárt 2 evőkanál olívaolajjal. Ecsettel kenjük meg a csirke mindkét oldalát ezzel a keverékkel, majd sózzuk és borsozzuk.
2. Grillezzük a csirkét, amíg jól át nem sül, szükség szerint megfordítva, 10-12 percig.
3. A csirkét tegyük át egy vágódeszkára, és hagyjuk pihenni 10 percig. Szeleteljük fel nagyon vékonyan.
3. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
4. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a maradék 2 evőkanál olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg illatos nem lesz, körülbelül 1 percig.
5. Adjuk hozzá a bort a serpenyőhöz, és forraljuk fel. Addig pároljuk, amíg a keverék a felére nem csökken. Keverjük bele a tejszínt és a sajtot, majd sóval és borssal fűszerezzük.
6. Rakjuk a tésztát a serpenyőbe, és jól forgassuk össze, hogy teljesen átitassa a szósz. Adjuk hozzá a csirkét és a spenótot. Forgassuk addig, amíg a spenót kissé meg nem fonnyad. És már tálalhatjuk is.
Nyitókép: Shutterstock
(Pure Wow)