Harry és Vilmos herceg a Buckingham-palota erkélyéről nézik a Királyi Légierő százéves fennállásának alkalmából tartott repülést 2018. július 10-én

Harry herceget nem hívják meg Vilmos 40. születésnapjára

Vilmos herceg és Harry herceg kapcsolatáról az elmúlt években úgy tudni, nem túl szoros, Cambridge hercege pedig állítólag azt mondta Harry tavalyi Oprah-interjúja után, hogy távoli a viszony, mint mindig is volt.

A Harry herceg feleségével, Meghan Markle-lel együtt adott interjút Oprah Winfrey-nek tavaly nyáron, melyben mindent megvitattak a médiából eredő nyomástól kezdve egészen a monarchia belső működéséig. Harry kitért a Vilmossal való kapcsolatára is, miután korábban egy interjúban elismerte, hogy voltak „jó és rossz napjaik", és azt mondta, hogy szerinte a bátyja „csapdába esett" a királyi pozíciójában.

Bár sokan azt gondolták, hogy a két testvér „elássa a csatabárdot" idén nyáron, Vilmos 40. születésnapján, a brit Marie Claire egy forrása szerint bátyja úgy döntött, nem hívja meg Harryt.

A kerek évfordulót június 21-én ünneplő Vilmos herceg állítólag úgy véli, hogy „új problémák egész sorát hozná magával", ha Harry és Meghan is részt venne az összejövetelen és úgy érzi, hogy Harry döntése, miszerint nem vesz részt Fülöp herceg megemlékezésén, még több problémát okozott közöttük.

A lap forrás így nyilatkozott:

„Vilmos még mindig szereti Harryt - ez soha nem fog változni -, de a nyilvánvaló érzéketlensége miatt jelenleg persona non grata, és csodára lesz szükség ahhoz, hogy ez megváltozzon. Az az érzés, hogy még ha Harry és Meghan úgy is döntenének, hogy eljönnek Vilmos ünnepségére – és ez egy nagy ha – a jelenlétük újabb problémák egész sorát hozná magával, és ezt senki sem akarja.”

A palota egyelőre nem kommentálta a hírt.

Diana hercegn\u00e9 \u00e9s fiai, Vilmos herceg \u00e9s Harry herceg r\u00e9szt vesznek az \u00e1llamf\u0151i megeml\u00e9kez\u00e9sen a londoni Hyde Parkban 1995. m\u00e1jus 7-\u00e9n

Fotó: Getty Images / Anwar Hussein

Nyitókép: Getty Images / Indigo / Max Mumby