Hagymaaprítás

Ezzel a trükkel többé nem fogsz könnyezni hagymavágás közben

A hagyma azon túl, hogy ízletes, sokoldalú zöldség is, melyet apróra vágva, grillezve vagy sütve szinte bármibe beletehetünk, azonban az elkészítésének ára van. Íme egy szuper trükk, hogy többé ne könnyezz hagymavágás közben!


Az otthoni szorgos kukták és a profik egyaránt ismerik a küzdelmet, ami a hagymavágás során történik. Amint belevágunk a savas zöldségbe, a szemünk azonnal könnybe lábad és nem a meghatottságtól. De mit lehet tenni ez ellen? Mutatunk egy tuti biztos trükköt, ami nem az úszószemüveg viselésével jár.

Az évek során az emberek már több trükköt is kitaláltak, hogy megakadályozzák a hagymavágás közbeni könnyezést. Vannak, akik a rágógumira esküsznek, míg mások nem hajlandóak felszeletelni a hagymát, amíg azt le nem hűtötték. Egy kenyérrel kapcsolatos hack azonban mindenki számára könnymentes szemeket ígér.

Ez a kenyeres trükk arra buzdítja a szakácsokat, hogy tegyenek egy darab kenyeret a szájukba, hogy az ne engedje a szemeket könnyezni hagymavágás közben.

Furcsa módon számos szakács találta hasznosnak ezt a bizarr hacket.

Nem mindenkinek válik be azonban ugyan úgy a módszer. Nem mindegy ugyanis az sem, hogy milyen kenyeret választunk, hiszen egyes kenyérfajták jobban beszívják a hagyma enzimjeit, mint mások. Az is fontos tényező, hogy mennyi kenyeret veszünk a szánkba, hogy mennyire szikkadt, és az, hogy pontosan hova helyezzük a szánkban. Mindenesetre érdemes kipróbálni ezt a trükköt, ugyanis eddig erről számoltak be a legtöbben pozitívan.

Nyitókép: Photo by Caroline Attwood on Unsplash

(Daily Meal)