David Bowie

Ennyiért te is megveheted David Bowie luxusjachtját

Különböző aukciókon és eladásokon gyakran kerülnek új gazdákhoz rocksztárok ereklyéi, de talán egy jacht már más kategóriába esik. A napokban viszont eladósorba került David Bowie egykori luxushajója, melyet akárki megvásárolhat alig kétmilliárd forintért.


A hajót a brit zenész 1974-ben rendelte az olasz Benetti hajógyártól. Konkrétan egy 39 méteres óriásról van szó, melyet Bowie egészen haláláig birtokolt, azóta pedig már számos lehetőség kínálkozott arra, hogy új gazdára leljen. A vízi járművön több változattást is eszközöltek az évek során, például egykoron a Deneb Star nevet viselte, mostanra viszont az El Caran felírat díszeleg az oldalán.

Emellett 2020-ban egy festésből és egy vadonatúj teakfa fedélzet beépítéséből álló felújításon esett át a jacht. A tágas mahagóni belső tér hat vendégkabint tartalmaz, melyek összesen 12 látogató elszállásolására alkalmasak, valamint öt szoba áll rendelkezésre a legénység hét fős csapata számára.

A kapitányi lakosztály neonszínű alkotásokkal és bútorokkal van berendezve, melyek tökéletesen tükrözik David Bowie művészetek iránti rajongását és a színes holmik elkötelezett szeretetét. Mindemellett az alvóterek mindegyike saját televízióval és DVD-lejátszóval, valamint külön bejáratú fürdőszobával van ellátva a vendégek kényelme érdekében.

A fedélzet felső részén egy tíz fő befogadására alkalmas étkező van felszerelve, valamint számos különálló társalgóhely is alkalmas nagyobb rendezvények megtartására. A világhírű zenész halála óta olyan — addig magántulajdonban lévő— darabok is aukcióra kerültek már, mint műalkotásokból álló gyűjteményének mind a 400 darabja, melyeket 2017-ben árvereztek el összesen 6,5 millió dollárért. Ehhez képest a luxushajó csupán 5,1 millió dollárért, vagyis hozzávetőlegesen 1,8 milliárd forintért keresi új gazdáját.

Nyitókép: Profimedia