Guerlain parfümös üveget tart egy női kéz

​A Guerlain 27 ezer dolláros limitált üvegcsével ünnepli, hogy 170 éves

A Guerlain úgy döntött, hogy a 170 éves mécses üvegét kicsit felturbóztatja a kerek évforduló kapcsán Aristide Najean üvegművésszel.


Az eredmény egy muránói üvegből készült remekmű, amely a páratlan francia parfümház Le Bouquet de la Mariée illatát rejti. A 24 karátos aranyból készült szoborvirágok beburkolják a gyönyörű, 27 ezer dolláros (9 millió forintos) üveget.

A törékeny elrendezésnek köszönhetően úgy tűnik, mintha a virágok kiáramlanának a flakonból. Az üveg közepébe az 1853. április 30-i dátumot vésték, tisztelegve az emlékezetes nap előtt, amikor a mécses üveg megszületett.

Tíz gravírozható, limitált példányszámú flakon kerül forgalomba, amelyek egyenként 27 ezer dollárért kerülnek forgalomba.

Akárcsak Guerlain, Aristide is mindennél jobban szereti a természetet, így a virágok mindkettőnk számára egyértelműek voltak

− mondta Ann Caroline Prazan, a Guerlain művészeti, kulturális és örökségvédelmi igazgatója.

Amikor elképzeltem a menyasszony csokrát, láttam a mécses üvegébe kerülő, bőkezűen áradó virágokat. A Le Bouquet de la Mariée egy markáns illat, amelyet a kiválasztottság gesztusával társítok, és fontos volt számomra, hogy ezt az egyedülálló, varázslatosan boldog és örök pillanatot újraalkossam

− mesélte Najean.

Aristide Najean üvegműves hét óra alatt jutott el a Le Bouquet de la Mariée illat legújabb iterációjának üvegéhez az ötlettől a kivitelezésig. A Bouquet de la Mariée illat a narancsvirág, a pézsma és a vanília jegyeivel a férjhez menő nő életének legkülönlegesebb napját idézi meg. A limitált kiadású flakonok május 1-jén jelennek meg a Guerlain weboldalán.

Nyitókép: Shutterstock

(Luxury Launches)