Jacob & Co. órák egymás mellett a kirakatban

Ennyibe kerül a Jacob & Co. új, űr ihlette órája

2014-ben a Jacob & Co. meglepte az óraművészet világát az első Astronomia óra bemutatásával. Az elmúlt 9 év során az amerikai ékszermárka folyamatosan feszegette az óratechnika határait, és bonyolultabbnál bonyolultabb időmérőket hoztak létre.


A 2023-as évre a Jacob & Co. teljesen felfrissítette zászlóshajó modelljét, amely most egy új, áramvonalas dizájnnal rendelkezik, valamint egy vadonatúj JCAM48B kaliberrel, amelyet úgy terveztek, hogy extra pontosságot és hatékonyságot biztosítson.

Az Astronomiát mindig is az univerzum és a különböző égitestek inspirálták, ami Jacob Arabo, a ház alapítójának és elnökének személyes szenvedélye. A legújabb változat sem különbözik ettől. A 47 mm átmérőjű és 27 mm vastag tok nagymértékben domború zafírüveggel rendelkezik, amely tükröződésgátló bevonattal van ellátva. Az óramű három karja, amelyek mindegyike egy-egy fejlett funkciót hordoz, meglepő sebességgel forog a központi tengely körül.

A Jacob & Co. Astronomia Revolution 18 darabos limitált példányszámban jelent meg, 6 darab rózsaaranyból, 6 darab fehéraranyból és 6 darab fekete PVD-fehéraranyból. Áruk elég borsos: darabonként 600 ezer amerikai dollárba kerülnek, ami átszámolva több mint 200 millió forintnak felel meg.