Női kéz krémmel keni magát, mellette pálmalevél

Készítsük fel bőrünket a hidegre a legjobb kézkrémekkel!

Kezünk naponta számtalan veszélynek és fenyegetésnek van kitéve. A tömegközlekedésen való utazástól kezdve a billentyűzet és a telefon képernyőjének nyomkodásán át egészen az alkoholos kézfertőtlenítőkig hatások érik. Sokszor megfeledkezünk róla, de a kezünkön lévő bőr ugyan olyan ápolást igényel, mint más testrészünkön.


A hűvösebb időjárás beköszöntével pedig a környezeti változásoknak is kitesszük bőrünket. Kezünk nem csak a folyamatos kopásból eredő szárazsággal, érzékenységgel, vagy akár ekcémával küzdhet, hanem az öregedés jeleit is láthatjuk rajta, mint például a ráncok, vagy a sötét foltok.

Kezeink ugyan azt az ápolást és kényeztetést érdemlik, mint a testünk bármely más része. Ennek következtében érdemes olyan kézkrémeket keresnünk, amiben hasonló összetevők vannak, mint a többi testápoló termékünkben. Jó, ha tartalmaz a termék nedvesség megkötő összetevőt, mint például a hialuronsav, vagy a glicerin. Ezen kívül a bőrpuhításáért szolgáló vegyületek, mint a ceramidok és a zsírsavak is fontos összetevők.

Ezeket szem előtt tartva lássuk, melyek a legjobb kézkrémek!

Neutrogena

A Norvég formulájú kézkrém egy örök klasszikus és nem véletlenül. Magas koncentrációjú glicerinnel rendelkezik, ami a lehető leghamarabb pótolja a nedvességet a száraz bőrfelületen. Illatmentes, így minden bőrtípus számára ideális választás lehet. Extra gyengéd, és az Ekcéma Szövetség által is elfogadott készítmény.

L'Occitane

A francia világszinten elismert márka egyik szuper terméke a shea vajas kézkréme. Ha viszketésre, kipirosodásra vagy hámlásra hajlamos a bőröd, akkor érdemes megfontolni ezt a tápláló formulát, amely már inkább nevezhető kézbalzsamnak állagának és hatóanyag gazdagságának köszönhetően. A béta-glükán és a 20%-os shea vaj kombinációja segít megőrizni kezed hidratáltságát. Puhává, simává és szebbé varázsolja a bőrt.

CeraVe

Ekcémára és extrém száradásra hajlamos bőrre az egyik legjobb választás lehet a CeraVe márkája. Ceramidjainak, a hialuronsavnak és a niacinamidnak köszönhetően megtartja és elzárja a nedvességet bőrünkbe, ezzel is gátolva a kiszáradástól.