A Nike ezekkel a cipőkkel tiszteleg San Francisco kínai negyede előtt

A Nike ezekkel a cipőkkel tiszteleg San Francisco kínai negyede előtt

Május első napján kezdődött az idei ázsiai amerikai és csendes-óceáni szigetlakók örökségének hónapja, és ennek tiszteletére pedig a Nike hamarosan egy különleges, két cipőből álló kollekciót dob piacra.


A sportruházati márka nemrégiben jelentette be, hogy még a hónap vége előtt leszállítja a Dunk High és az Air Force 1 Low „Gold Mountain" típusú cipőket azok számára, akik megrendelik azt.

A Swoosh leírása szerint a cipők San Francisco kínai negyedének, valamint a környék lakosai, értékei és kultúrája előtt tisztelegnek, amely az egyik legnagyobb kínai közösséget építette ki Ázsián kívül.

Ez is érdekelhet: A fehér Nike tornacipők adják a modern sneakerek stílusát

Érdemes pár szót ejteni a lábbelikről is: A Nike Dunk High „Gold Mountain" felsőrésze bőrből és velúrból készült, a sarokrészen pedig egy „Gold Mountain" feliratú grafika található.

A Nike Air Force 1 Low „Gold Mountain" fehér alapú bőr felsőrészt tartalmaz, amelyet a talp középen fehér-rózsaszín színű, fokozatos hangsúlyok egészítenek ki. A sarokrészen, a nyelven és a talpbetéten is egy különleges lótuszgrafikát helyeztek el.

Na de miért is olyan hangsúlyos az arany szín a cipőkön? A kaliforniai aranyláz idején számos ázsiai bevándorló érkezett az USA ezen területeire, akik végül itt telepedtek le, és megőrizték hagyományaikat, amelyeket a mai napig gondosan ápolnak.

A Nike Dunk High és az Air Force 1 Low „Gold Mountain" május 9-én jelenik meg a SNKRS-en, valamint a Nike Sportswear kiválasztott kiskereskedéseiben. A Dunk 135 dollárba (45.800 Ft) , míg az Air Force 1 Low 150 dollárba (51.000 Ft) fog kerülni.

Forrás: Robb Report

Nyitókép: Unsplash