A Hazárd megye lordjai című sorozat főszereplői

Nyolc 80-as évekbeli sorozat, melyek napjainkban is megállják a helyüket

A 80-as években olyan ikonikus sorozatok születtek, melyeket napjainkban is millióan néznek újra a tévében vagy online. Kétségtelenül van valami abban az időszakban, ami magával ragadja a nézőket, éppen ezért összeszedtünk nyolc olyan szériát, melyeknek részeit mindig érdemes visszatekerni.


1. Öreglányok

Ki gondolná, hogy mogorva idős hölgyekből egy fantasztikus sitcom készülhet? A 80-as években bebizonyították, hogy igenis lehetséges ez a formátum. A sorozat négy idős hölgyet mutat be, akik egy közös házban élik nyugdíjas éveiket. A hétköznapi problémák, valamint az idő múlása tökéletes humorforrás az epizódokban, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a nemrég elhunyt Betty White is a szereplőgárda része volt.

2. Egy rém rendes család

Ha még nem hallottál erről a sorozatról, akkor valószínűleg az ezredforduló után születtél, hiszen hosszú éveken keresztül a televíziós műsorok egyik alapköve volt. All Bundy sötét humorát, valamint a többi karakter sztereotip, mégis szerethető jellemét mind a mai napig meg lehet találni több tv-csatorna kínálatában. A Modern család rajongóinak szintén kötelező a régi sorozat visszanézése, hiszen Ed O'Neill alakítja a család apukáját.

3. Magnum

A krimisorozatok egyik élmotorosa Magnum, a nőcsábász magánnyomozó. Tom Selleck élete alakítását nyújtotta ebben a szériában, melyben egy világ ismerte meg az arcát. Ha szereted a vendégszereplőket a sorozatokban, akkor a Magnum igazán neked való, hiszen olyan hírességek tették tiszteletüket egy-egy epizódban, mint Shannen Doherty, Sharon Stone és Frank Sinatra.

4. A szupercsapat

A történet egy volt katonai egységet követ végig, akiket tévesen elítéltek a bíróságon, így elszöknek, majd háborús tapasztalataikkal segíteni kezdenek a lakosok problémáin. A rajzfilmbe illő erőszak mellett a szórakoztató karakterek, valamint a könnyen követhető eseményszál az, ami a képernyők előtt tartotta az embereket hosszú éveken keresztül.

5. MacGyver

Angus MacGyver egy olyan ember, aki hétköznapi tárgyak felhasználásával képes megoldani a fontos ügyeket. Valójában a neve már egy kifejezéssé vált, arra, ha valaki átlagos használati eszközökkel bütyköl meg valamit. Ez a szakértelem és találékonyság, valamint az izgalmas akció egyértelműen belopta magát az emberek szívébe.

6. Knight Rider

Ez a széria hatalmas rajongótábort szerzett a maga idejében. Egyrészről minden olyan ember imádta, aki legalább egy kicsit is értett a kocsikhoz. Mellettük természetesen az elektronikáért és a mesterséges intelligenciáért rajongókat is magával ragadta, valamint az akciófilmek kedvelőit, és persze a DavidHasselhoff-rajongókat is.

7. Hazárd megye lordjai

Ki nem hallott még a Hazárd megye lordjairól? Filmek is készültek azóta a semmirekellő Duke fivérekről, unokatestvérükről, Daisyről, valamint a jóindulatú Jesse bácsiról. A kalandok, az akció, valamint a fergeteges humor jelentette a sorozat sikerét.

8. Egy úr az űrből

Ez a szerep adott kiugrási lehetőséget a néhai Robin Williamsnek, utána pedig folyamatosan felfelé ívelt a pályája. A sorozat már az indulásakor a Nielsen nézettségi listájának harmadik helyen szerepelt. Ez az átütő siker nem is lehetett kérdéses, tekintve, hogy Williams egy földönkívülit alakít.


Nyitókép: Instagram/_the_dukes_of_hazzard_

Forrás: Bored Panda