A Gucci-ház egyik jelenete

Sorozatdömping: két új széria is igyekszik kijavítani a Gucci-ház hibáit

Bár a kritikusok nagy részének elnyerte tetszését a tavaly megjelent Gucci-ház, a ma élő leszármazottak viszont rosszallásukat fejezték ki vele kapcsolatban. Érkezik viszont egy fikciós- és egy dokusorozat a gyilkosságról, melyeket a Gucci család is támogat, kíváncsian várjuk, miben térnek el a filmtől.

Aldo Gucci örököseit megsértette a film lyukakkal teli forgatókönyve, ugyanis — állításuk szerint — a történetük jóval árnyaltabb, mint ahogy azt Ridley Scott filmje elmeséli. Éppen ezért többen is lecsaptak a témára, végül egy televíziós- és egy dokumentum sorozatot fognak forgatni, melyben pontosabb leírással tudnak szolgálni a történelmükről. Míg a film az ambícióról és a bosszúról szólt, ami egy tragikus gyilkosságig fajult, addig a két új feldolgozás a dinasztia sikereiről és hagyatékáról szólna.

Azért azt ők se kerülhetik majd ki, hogy a férjét megölető Patrizia Reggiani nem semmi forma volt, furcsaságokkal teletűzdelt életéről itt írtunk.

„Megdöbbentünk, mert bár a mű azt állítja, hogy a család igaz történetét akarja elmesélni, mégis olyan narratívát hordoz, amely messze nem pontos. A Gucci egy olyan család, amely őseinek munkássága előtt tisztelegve él, akiknek az emléke nem érdemli meg, hogy megzavarják egy olyan film megrendezésével, amely nem igaz, és nem tesz igazságot a főszereplőinek"

— olvashatjuk a család kiadott közleményét a Vogue cikkében.

Az is kiderült, hogy az igaz és minden részletet feldolgozó sorozatok még kezdeti fázisban vannak, de az ötletet a legtöbb leszármazott elfogadta. Tervek szerint mindkét produkció azt a hagyományos narratívát követné végig, melyben egy firenzei úriember véletlenül készít egy bambuszfogantyús táskát, majd a cégét sikerre viszi nem csak Európában, hanem az Egyesült Államokban is.

Többek között Alessandro Guccival, Guccio Gucci Jr-ral és Giorgio Guccival is megállapodtak, akik közül az utóbbi egy olasz producer, aki aktívan kiveszi majd a részét a forgatási munkálatokból. A készítők azt remélik, hogy nemsokára kezdeni tudnak , így 2023-ra bemutathatják az elkészült produktumokat.


Nyitókép: Instagram/houseofguccimovie