A fiatal Károly király és a néhai Diána hercegné

Rosszabbkor nem is jöhetne a Korona 5. évadja Károly király számára​

A Korona negyedik évadja Károly és Diána hercegné házasságának első éveit mutatta be, melyek nem teltek drámamentesen, ahogy az azokat követők sem. Bár nem kell mindent készpénznek venni, ami a sorozatban történik, az 5. szezon megjelenése rosszabbkor nem is lehetne a királyi család szempontjából.


A brit királyi családra fordított figyelem talán még soha nem volt ilyen nagy, hiszen csak pár hét telt el II. Erzsébet királynő halála óta, de már zajlanak Károly király koronázásának előkészületei is. A Korona című sorozat készítői az uralkodónő halála után kiadtak egy nyilatkozatot, melyben a történtek fényében bekövetkezett változtatásokról beszéltek.

Ezekről egy korábbi cikkünkben részleteket is lehet olvasni.

A legújabb évad november kilencedikén érkezik a Netflix-kínálatába. Az időpont nem is lehetett volna rosszabb az új uralkodó és Kamilla királyné szempontjából, hiszen most minden tekintet rájuk szegeződik. Az eddigi évadokban Károly és Diána hercegné bonyodalmakkal teli kapcsolatát dolgozták fel, a király fiatalkori ábrázolása pedig sokak ellenszenvét kiváltotta.

Az új részek feltehetően még jobban belemásznak majd a múltbéli eseményekbe, amik szintén rossz színben tűntethetik fel a királyi családtagokat. A Marie Claire cikkében egy forrás így vélekedett a folytatás várható hatásairól:

„A Netflix olyan eseményeket piszkál, melyek 30-40 évvel ezelőtt történtek, de még mindig fájók az érintettek számára. A legrosszabb a királyi család számára, hogy világszerte emberek milliói nézik majd a sorozatot, és kevésbé drámának, inkább dokumentumfilmnek fogják tekinteni.”

Dickie Arbiter királyi szakértő nemrég ízléstelennek titulálta a szériát, amiért a néhai Fülöp herceg Penelope Knatchbullal közös szoros barátságát is be akarták mutatni. Pletykák szerint kettejük között szerelmi viszony is volt.

Ezt követően a bennfentesek emlékeztették a közönséget, hogy bár a sorozat történései valós eseményeken alapulnak, ettől függetlenül nagyon sok benne a drámai elem, hogy eladhatóbb legyen. Éppen ezért nem szabad dokumentumfilmként kezelni, vagy élő embereket megítélni a sorozatbéli szerepük miatt.

Nyitókép: Getty