II. Erzsébet királynő

A korona című sorozat új évada csorbát ejthet II. Erzsébet hírnevén

A néhai II. Erzsébet királynő életét és munkásságát feldolgozó Netflix-sorozat már az eddigi részeivel is sok bonyodalmat okozott a királyi családnak, az új évad megjelenése viszont még több kárt jelenthet. Egy bennfentes szerint A korona ötödik szezonja tönkreteheti királyi család megítélését.

Egy korábbi cikkünkben lehet olvasni arról, hogy A korona ötödik évadja nem is jöhetne rosszabb időpontban III. Károly király számára. Ennek legfőbb oka, hogy az új részek többek között feldolgozzák majd a néhai Diána hercegnével közös házasságának legnagyobb botrányait, illetve a kapcsolatuk utolsó éveit is.

Mindemellett megfilmesítik egy-egy epizódban Fülöp herceg állítólagos viszonyát Penny Knatchbullal, illetve a királynő néhány kényesebb ügyét is. A Marie Claire cikkében II. Erzsébet egy barátjának szavait idézték, aki felháborodott a sorozat témakörén, az uralkodónő halála utáni folytatáson, valamint azon, hogy milyen népszerűség övezi a szériát.

A királynőre utalva például azt is megállapította, hogy a most feldolgozásra kerülő történetek tönkretennék őt. Az nem derül ki biztosan, hogy ezalatt II. Erzsébet mentális egészségére vagy a megítélésére gondolt-e. Véleménykifejtését így folytatta:

„Elborzaszt, ami a Netflix-nél történik, és ahogyan a királyi családot becsmérlik. Ez gonoszság. Olyan, mintha el akarnák pusztítani őket.”

Harry herceget a sorozat jelenleg egy nagyon rossz szituációba keverte, mivel Meghan Markle-el közösen a streaming-platformon tervezik megjelentetni készülő dokumentumfilmjüket. Azután, hogy az egyik futó műsoruk a családot becsmérli egyes meglátások szerint, kétséges, hogy a sussexi pár marad-e az eddig megállapodásnál.

Bár sokan dokumentumsorozatnak tekintik A koronát, nem szabad elfelejteni, hogy valójában egy drámáról van szó. A szereplők és a történetek valós események alapján íródtak, de a figyelemfenntartás érdekében számos dialógussal és személyiségjeggyel kiegészítették a szériát, illetve a megjelenített karaktereket.

Egy korábbi írásunkban minden lényeges információt el lehet olvasni az új részekkel és a stábbal kapcsolatban.

Nyitókép: Getty