Alice üldözi a Fehér Nyulat Margaret Tarrant Lewis Carrol Alice Csodaországban című regényéhez készült egyik illusztrációján

Magyarországon kel életre Alice csodaországa

Magyarország látványosságai által elevenednek meg Lewis Carroll Alice Csodaországban című regényénekhelyszínei a Get Lost című amerikai-magyar koprodukcióban készülő mozifilmben.

A film főszereplői között van Ella Bleu Travolta, Sasha Luss, Edouard Philipponnat, Terrence Howard és James Cromwell is. A Get Lost forgatása, melyen több mint 60 magyar szakember is dolgozik, július végén kezdődik, írja az NFI.

A Daniela Amavia (Beautiful Now)rendezésében készölő film olyan helyszíneken forog majd, mint az aszódi vagy a turai kastély, a Dunakanyar, valamint a budapesti Halászbástya, a Hősök tere, a Gellért Hotel, a Vajdahunyad vára vagy az Operettszínház.

A Get Lost főhőse, a fiatal, bizonytalan Alicia, aki édesanyja halála után próbál újra magára találni, elveszve egy Európa körüli utazáson. Alicia egyetlen célja és vágya teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. Útja során rengeteg akadályba és kihívásba ütközik, eljut Csodaországba, Budapest misztikus városába, ahol nagy döntés elé kerül: Csodaországot választja, és a mesében éli tovább életét vagy visszatér a valóságba, és a felnőtté válás útjára lép?