Pedro Almodóvár és Penelope Cruz a Fájdalom és dicsőség című film sajtófotózásán a Cannes -i Filmfesztiválon 2019. május 18 -án

Cenzúrázta az Instagram az új Almodóvar-film mellbimbós plakátját, majd bocsánatot kért

Az Instagramot tulajdonló Facebook nem sokkal azután, hogy cenzúrázta Pedro Almodóvár új filmje plakátját, bocsánatot kért, mivel a kép „egyértelműen művészi kontextusban" jelent meg.

A Madres Paralelas (Párhuzamos anyák) című film posztere első ránézésre egy szemet és egy abból kigördülő könycseppet ábrázol, de ha jól megnézzük, egy melbimbó és az abból kicsorduló anyatej látható rajta. Az Instagram nem sokat teketóriázott az optikai csalódáson alapuló plakátot látva, nyomban eltávolította a képet megosztó posztot, írja a BBC.

A Facebook szóvivője elmondta, hogy azért tettek így, mert a közösségi média meztelenség elleni szabálya ellen vétettek vele.

„Mindazonáltal kivételeket teszünk annak érdekében, hogy bizonyos körülmények között megengedhessük a meztelenséget, beleértve az egyértelmű művészi kontextust is. Ezért visszaállítottuk az Almodovár -film plakátját az Instagramon megosztó bejegyzéseket, és nagyon sajnáljuk az esetleges zavart"

– tette hozzá.

Javier Jaen, a Madres Paralelas-plakát tervezője elmondta, hogy a platformnak szégyellni kellene a cenzúráját.

A Madres Paralelas szeptember 1-jén nyitja meg a Velencei Filmfesztivált, főszereplője Almodóvár állandó színésze, Penelope Cruz.