Angelina Jolie

Angelina Jolie új vállalkozásba kezd Basquiat New York-i stúdiójában

A manhattani ingatlant, ahol Andy Warhol és Jean-Michel Basquiat élt és dolgozott, hamarosan Angelina Jolie veszi birtokba.


A Great Jones Street 57. szám alatt található ingatlanra vonatkozó üzletet nemrég erősítette meg John Roesch és Garrett Kelly, a Meridian Capital Group ingatlanügynökség igazgatói. Jolie a helyiséget legújabb kreatív vállalkozása, az Atelier Jolie számára bérli majd, egyelőre nyolc évre – tájékoztat az ARTnews.

A három emeleten elhelyezkedő Atelier összesen 6600 négyzetméternyi területet foglal magába. Az épület külsejét utcai művészeti alkotások díszítik, és Jolie ezt meg is fogja tartani, hogy így tisztelegjen Basquiat előtt, aki karrierjét a SAMO graffiti duó egyik feleként kezdte.

Jolie meg akarta őrizni a régebbi művészeti alkotásokat az épületben, és meg akarta tartani a Basquiat-érzést a térben. Tetszett neki az épület homlokzata és az, hogy az olyan, mintha Basquiat emlékműve lenne

− mondta Roesch.

Basquiat a második emeleti helyiséget Warholtól bérelte ki nem sokkal azután, hogy először találkoztak. Warhol eredetileg 1970-ben vásárolta meg az épületet.

Basquiat \u00e9s Warhol

Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection / Getty Images

Warhol megvásárlása előtt az ingatlan már gazdag történelemmel rendelkezett. Az eredetileg az 1860-as években épült épületet Paolo Antonio Vaccarelli − más néven Paul Kelly gengszter − vásárolta meg, aki 1904-ben megnyitotta benne a Brighton Athletic Clubot. Az épületet ezt követően 1970-ig fémipari vállalkozásként és konyhai ellátó cégként használták. Legutóbb a Bohemian nevű exkluzív japán étteremnek adott otthont.

Az Atelier Jolie műhelylehetőséget kínál majd az alulreprezentált szabók és kézművesek számára. A résztvevők a Great Jones Street 57. szám alatti helyszínen egyszerre dolgozhatnak, és be is mutathatják alkotásaikat.

Roesch szerint Jolie azt tervezi, hogy „a lehető leggyorsabban" megnyitja új üzletét.

Az ingatlant korábban a Meridian Capital Group legalább 10 évig tartó, havi 60 ezer dolláros bérleti díjért árulta.

Nyitókép: Kent Nishimura / Los Angeles Times / Getty Images