Audrey Hepburn ül a földön és telefonál a LIFE Magazine fotózásán, 1953-ban

Vajon Audrey Hepburn titkos afférját is feldolgozzák majd a filmvásznon?

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy hamarosan leforgatják Audrey Hepburn életrajzi filmjét, melyben a főszerepet Rooney Mara játssza majd. A történet a filmsztár életútját kíséri majd végig, melyben megismerhetjük egyik eltitkolt kapcsolatát is. A szerelem bár házasság nélkül ért véget, hosszú éveken át a színésznő életének része maradt. Kapcsolatuknak egy borzalmas esemény vetett véget.


Audrey Hepburn és William Holden égető és soha véget nem érő szerelmét az Audrey and Bill című könyvben írták le. A Sabrina című romantikus vígjáték forgatásán ismerkedett meg egymással a két színész, 1954-ben. Szerelmük nagyon heves és erős volt, de egy apró bökkenő megakadályozta a közös életüket.

Hepburn több gyermeket is akart — elmondása szerint hármat vagy négyet, akik neveléséért karrierjét is feláldozta volna —, Holden viszont már házas ember volt akkoriban, több saját gyermeke születése után pedig vazektómián esett át, mely után lehetetlenné vált, hogy valaha is több utódja legyen.

A legendás színésznő szíve összetört, miután ezt megtudta és azonnali hatállyal véget vetett a viszonynak. Ezt követően Hepburn két csődbement házasságba hajszolta magát abban a reményben, hogy egyszer saját gyermekeit nevelheti majd, Holdan pedig az alkoholba fojtotta bánatát. Természetesen a férfi továbbra is próbálkozott, de Hepburn nem engedett többet vágyainak, sokkal fontosabb volt számára, hogy gyerekeket vállaljon.

Audrey Hepburn az esetet követően feleségül ment a szintén színész Mel Ferrerhez. 1960-ban megszületett első fia, Sean, addigra viszont már túl volt egy vetélésen, és azon, hogy férje gátlástalanul megcsalta őt. A gyakori hűtlenségeiről értesülve, Audrey bosszúból viszonyt kezdett Robert Anderson forgatókönyvíróval.

1961-ben Hepburn és Holden újra szembe kerültek egymással egy forgatás alkalmával. Ekkor a férfi szenvedélye újra fellángolt, és folytatta sikertelen próbálkozásait a színésznő meghódítására.

Egy újabb gyermek utáni vágytól hajtva Hepburnnek viszonya volt egy spanyol herceggel, amely egy újabb halvaszületett kicsihez vezetett. Végül elvált Ferrertől, és hat héttel később hozzáment az arisztokrata olasz pszichiáterhez, Andrea Dottihoz. Hepburn 1970-ben, 40 évesen hozta világra második fiát, Lucát. Férjétől elvállt, miután Dotti hűtlenségei miatt öngyilkossági gondolatok is gyötörni kezdték a tehetséges lányt.

Sabrina (1954) - Sabrina Is Back Home (4/7)

Holden 1981-ben halt meg, miután részegen beverte a fejét egy asztalba, Hepburn pedig 1993-ban bekövetkezett rákos haláláig a gyermekjótékonysági szervezet globális nagykövete lett.

Azok számára, akik tudtak a viszonyról, egyértelmű volt, hogy ez egy igaz szerelem lehetett volna kettejük között, és ha a férfi nem esik át azon a beavatkozáson, akkor életre szóló társara találtak volna egymásban. A vonzalom egész életükön át elkísérte őket, így elképzelhető, hogy a közelgő mozifilm is feldolgozza majd az esetet.

Nyitókép: Instagram/soaudreyhepburn

Forrás: Express