A Beatles a TVC animációs stúdiójában Londonban, 1967. november 6-án, ahol a Yellow Submarine című szám elkészítéséről szóló Mod Odyssey című rövidfilmben vettek részt.

Film készül arról az időszakról, amikor John Lennon kivált a Beatlesből

Dokumentumfilmet készítenek a torontói zenei fesztiválról, melyen először lépett fel John Lennon a Beatles többi tagja nélkül és amely így a zenekar felbomlásához vezetett.

Már készül az 1969-es Toronto Rock & Roll Revival fesztivált bemutató dokumentumfilm Ron Chapman rendezésében. Az egynapos fesztivált 1969 szeptemberében a Torontói Egyetem 20 ezres Varsity stadionjában rendezték meg. A John Brower által összeállított programban olyan sztárok szerepeltek, mint Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Bo Diddley, Gene Vincent, a The Doors és Alice Cooper. A gyenge jegyeladás miatt a koncertet kis híján törölték, ekkor azonban Brower meghívta Lennont, aki igent mondott.

Lennon ekkor épp az Abbey Road albumot rakta össze a stúdióban a Beatlesszel és nem volt szólózenekara, ezért összeállított egy bandát, melynek tagjai Eric Clapton, Yoko Ono, Alan White, a Yes dobosa és a basszusgitáros Klaus Voorman lettek.

Lennon állítólag ideges volt a fellépés miatt, és meg is próbált kihátrálni belőle. A koncert közönsége nem is hitte el, hogy valóban meg fog jelenni az eseményen. Lennon, Ono és a zenekar olyan dalokat adtak elő, mint a Blue Suede Shoes feldolgozása, a Dizzy Miss Lizzy és a Yer Blues című Beatles-dalok, a Cold Turkey című új dal, valamint Yoko Ono száma, a Don't Worry Kyoko (Mummy's Only Looking for Her Hand in the Snow). Lennon állítólag akkor döntötte el, hogy kilép a Beatlesből, amikor fellépés után visszatért Londonba.

A dokumentumfilmben a néhai D.A. Pennebaker Oscar-díjas dokumentumfilmes 16 milliméteres filmre készített, korábban ki nem adott koncertfelvételei is láthatók lesznek.

(MTI)