Bridgerton sorozat

Kiderült! Az ő szerelmükről szól majd a Bridgerton 3. évadja

Nem ritka, hogy a könyvek alapján készülő filmek bizonyos értelemben elhatárolódnak a forrásuktól. Nincs ez máshogy a Netflix sikersorozatával sem, ugyanis a harmadik évad innentől nem teljesen követi majd az eredeti történetvezetést.


Az első két évad tökéletesen nyomon követte a köteteket, hiszen az első szezonban Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) és Simon (Regé-Page Jean) szerelmi történetére koncentráltak a készítők, csakúgy, mint az írott verzióban, a folytatásban pedig az eredetihez hasonlóan Anthony Bridgerton (Jonathon Bailey) és Kate (Simone Ashley) románcát helyezték előtérbe.

A második szezon befejező epizódjában viszont olyan esemény történik, mely megkavarja a következő történések menetét. Az utolsó jelenetben Penelope meghallotta, hogy Colin — aki iránt évek óta érdeklődik — azt mondta, hogy soha nem veszi feleségül.

Míg a harmadik kiadás Benedict Bridgerton kapcsolatát dolgozta fel, addig a sorozat producerei feltehetően bölcsebbnek találták, hogy a negyedik könyv eseményeit előrébb hozzák.

Mindemellett két további változásra is fény derült az utóbbi időben. Egyrészről Francesca Bridgerton szerepét a továbbiakban már nem Ruby Sokes játssza, hiszen főszerepet kapott a Netflix egy másik közelgő produkciójában. Valamint az eddigi showrunnertől, Chris Van Dusentől is el kell búcsúzni, hiszen a folytatásokban már nem vállalta el a munkát. Kilépéséről így nyilatkozott:

„A Bridgertonnak mindig is különleges helye lesz a szívemben, és azt hiszem, sikerült elérnem, amit kitűztem magam elé. Az, hogy ez a sorozat a Netflix eddigi legnagyobb angol nyelvű sorozatává vált, olyasmi, amire hihetetlenül büszke vagyok, és amire mindig is az leszek. De végül, tudod, itt volt az ideje, hogy továbblépjek, és remélhetőleg a közeljövőben újra megteremtsem ezt a varázslatot.”

Forrás: Variety