Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar

A Balatonra látogat a Budapesti Fesztiválzenekar zenés teherautója a hétvégén

A Balaton északi partjára látogat a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zenés teherautója a hétvégén. A zenekar kamaraformációi Csopaktól Szentbékkálláig több helyen megállnak, hogy rövid koncerteken szórakoztassák a nyaralókat.

A budapesti sikeres utcazenélés után péntektől vasárnapig a tó északi partjának nagyobb városaiban és a Balaton-felvidéken fognak zenélni – olvasható a BFZ MTI-hez eljuttatott közleményében. A zenészek péntek délután Balatonfüred, Csopak és Tihany utcáin, szombaton és vasárnap pedig többek között a Szigligeti várudvarban, Köveskálon, Szentbékkállán, a káptalantóti Liliomkert piacon és a kővágóörsi zsinagóga kertjében is játszanak majd. A kamaraformációk adta zenei élményen túl az érdeklődők a zenészektől is megvásárolhatják bérleteiket és jegyeiket a következő szezonra.

A nyár elején nagy sikert aratott a Fesztiválzenekar négy keréken guruló budapesti utcazenélése, amelyről egy kisfilmet is készítettek.

A Budapesti Fesztiválzenekar új évada egy hónap múlva, szeptember 9-én indul a Müpában. A Fischer Iván rendezésében látható Poppea megkoronázása című Monteverdi-opera próbái már folynak. A részletes balatoni program a zenekar honlapján, itt érhető el.