Robert Oppenheimer

Christopher Nolan az atombomba atyjáról forgat életrajzi filmet

Christopher Nolan az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet.

A filmet gyártó Universal Pictures a hétvégén jelentette be, hogy az Oppenheimer című film 2023 júliusában kerül a mozikba. A címszereplő Robert Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor az elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Nolan (Batman: Kezdődik!, Eredet, Csillagok között) Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet, melynek felvételei 2022 elején kezdődnek. A film főszereplője az ír színész, Cillian Murphy, Peaky Blinders főszereplője lesz, akivel a rendező már többször dolgozott együtt: a 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet. Murphyt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon.

(MTI)