Antonio Banderas a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság bemutatóján

A Csizmás, a kandúr 2 sikere után jöhet a Shrek folytatása?

A Csizmás, a kandúr 2 spin-off megjelenése után Antonio Banderas elmélkedni kezdett a folytatásokról. Vajon a befejezés egy újabb Shrek-filmre utal? Vagy más karakterek kaphatnak önálló történetszálat?


Banderas már a Shrek 1 megjelenése óta adja az ikonikus macska hangját. Az új film — Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság — már a hatodik történet ebben a franchise-ban. Nem ez volt az első alkalom, hogy Csizmás egy önálló produkciót kapott, hiszen 2011-ben is társai nélkül tűnt fel a képernyőkön. Az új kaland akkora sikert aratott a nézők és a kritikusok körében, hogy még Oscarra is jelölték.

Ez viszont felveti a kérdést, hogy a pozitív visszajelzések után várható-e folytatás. A sztori befejezése arra utal, hogy talán készülőben lehet a Shrek új része. Banderas így nyilatkozott erről a lehetőségről:

„Ez nem rajtam múlik. Általában a közönség választja a folytatásokat. De ha úgy mennek majd a moziba, ahogyan a Csizmás, a kandúrra is reagáltak, akkor elképzelhető egy újabb film a karakterrel. Vagy ahogy a film vége felé látjuk, meglátogathat néhány régi barátot, így talán Shrek is visszatér.”

Az immáron családapa ogre legutoljára a Shrek a vége, fuss el vélében tűnt fel. Ott egy alternatív valóságot mutattak be a készítők, de végül a család ismét egymás mellett volt. Egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy az ötödik felvonásán dolgoznának, de sosem lehet tudni. Ami biztos, hogy az új rész nem készülne el Mike Myers vagy Cameron Diaz közreműködése nélkül, akik a címszereplő karakter és Fiona hangját adják.

A Csizmás, a kandúr 2 végén a főszereplő két társával együtt távozik. Ők szintén visszatérő karakterek lehetnek a jövőben. Fontos még megemlíteni, hogy ebben a filmes világban még számos közönségkedvenc szereplő van, akik önálló spin-offot kaphatnak. Ilyen lehet például Szamár, Mézi, illetve Pinokkió és a három kismalac is.

Nyitókép: Getty

Forrás: Screen Rant