Enyedi Ildikó átveszi a Berlinale legjobb filmjének járó Arany Medvét, melyet Testről és lélekről című filmjével nyert 2017-ben

Jövőre készül Enyedi Ildikó balatoni sorozata

2022 nyarán kezdődik a Balaton Brigád forgatása.

A nyolc részes hidegháborús kémtörténet előkészületeihez egy francia, és egy német televíziós csoport, a Newen Connect, illetve a berlini Flare Entertainment is csatlakozott, írja a Hollywood Reporter. Az Enyedi Ildikó (Testről és lélekről, A feleségem története) rendezésében készülő produkció Balatonon játszódik 1986-ban, a hidegháború csúcspontján, középpontjában Berndt Reider, a Balatonon állomásozó Stasi -egység vezetője áll, akinek feladata, hogy megakadályozza a keletnémet nyaralók Nyugatra való disszidálását. Amit azonban főnökei sem tudnak: Reider maga is titokban menekülni készül családjával nyugatra, hogy megvédje tizenéves lányát, egy fiatal úszótehetséget a keletnémet doppinggéptől.

A Balaton Brigád producere Krigler Gábor, az HBO korábbi kreatív producere és felesége, Krigler Tóth-Emőke közös sorozatfejlesztő vállalkozása, a Joyrider nevű cég, mely a Berlinale Co-Pro ötletfórumán mutatta be néhány hónappal ezelőtt a történetet. A lap azt írja, hogy Flare jelenleg német tévécsatornákkal tárgyal a későbbi bemutatásról, majd hozzáteszi, hogy a Balaton Brigád vetítési jogait itthon az RTL Klub már korábban megvásárolta.