Az E. T., a földönkívüli egyik jelenete

Elkészülhet valaha az E. T. 2? Az Elliottot játszó színész ad választ

Az 1982-ben bemutatott film sikere miatt többször is felmerült már a folytatás gondolata, azonban a Földön rekedt idegen lény sosem tért vissza a mozivásznakra. Ezúttal az Elliottot alakító színész mondta el álláspontját egy második résszel kapcsolatban.

Az E. T., a földönkívüli megjelenése óta számos ötlet született a folytatással kapcsolatban. Egy kivágott jelenet szerint például az utolsó képkockákban egy működő kommunikátor jelent meg, ami rámutatott volna arra, hogy a kisfiú és az idegen még mindig képesek kapcsolatba lépni egymással.

Ez a részlet esélyt adott egy esetleges második rész felvezetésére, ellenben a készítők nem tették bele a végleges vágatba, mivel ez elrontotta volna a szívhez szóló lezárást. Emellett Steven Spielberg — a film rendezője — és Melissa Mathison egy forgatókönyvet is megírtak, amiben Elliottot és barátait elrabolták az űrlények, majd földönkívüli barátjuk érkezett volna a megmentésükre. A forgatások sosem kezdődtek el, mivel Spielberg meglátása alapján ezzel kárt tettek volna eredeti műve tisztaságában.

A most 50 éves Henry Thomas alakította fiatalon E. T. földi barátját Elliottot, ezúttal pedig elárulta, hogy nem látja valószínűnek egy folytatás elkészülését. 2019-ben a Comcast Xfinity Home for the Holidays című reklámjában tűnt fel ismét a színész az idegen lénnyel közösen. A négyperces jelenetsorban a modern időkben adtak teret az események kibontakozásának, ezzel egy folytatásjelleget adva a nézőknek.

Sokan azt is gondolták, hogy a második rész trailerét látják, azonban ez nem így volt. Thomas így vélekedik a folytatásról, valamint a reklámfilmes visszatérésről:

„Voltak ötletek, amelyek az évek során felmerültek. Már a kezdetek kezdetén komoly tárgyalások folytak, mert a stúdió nagyon erőltette. Ezért volt a reklám. Azt hiszem, Spielberg azért hagyta jóvá a reklámot, mert ez állt a legközelebb egy folytatáshoz, amennyire csak hajlandó volt elmenni és amennyire csak megengedte.

Az Xfinity-reklám olyan elsöprő visszhangot váltott ki, hogy az emberek azt hitték, hogy ez egy folytatás teaser-e, ami hatalmas felfordulást okozott az interneten. Nem tudom, hogy túljutott-e az interneten."

A produkció másik sztárja, Drew Barrymore is úgy gondolja, hogy az E. T. folytatására a nagy vásznon valószínűleg soha nem kerül már sor, ellenben az olyan nagysikerű műsorok, mint a Stranger Things, továbbra is fenn tudják tartani az érdeklődést a 80-as évekbeli klasszikus iránt.