Harry herceg és Meghan Markle

Harry és Meghan: ezt tudhattuk meg a dokusorozat előzeteséből

Már régóta beszéd tárgyát képezi, hogy Harry herceg és Meghan Markle a Netflix-szel együtt működve egy dokusorozat megjelenésére készülnek. Nemsokára elérkezik a nagy nap, amikor a világ végre jobban beleláthat az életükbe, nemrég pedig az első előzetes is napvilágot látott.


A Netflix nemrég tette nyilvánossá a hivatalos előzetest a sussexi hercegi pár sorozatáról, és így első látásra egy nagyon érdekes háttértörténetet ismerhetünk majd meg. Mint azt szinte mindenki jól tudja, Harry herceg feleségével és gyermekeivel együtt 2020 óta már nem tartozik a dolgozó királyi családtagok közé.

Akkor a két szülő úgy döntött, hogy inkább elhagyják címeiket és hercegi kötelességeiket a mentális egészségük megőrzése érdekébe. Emiatt az Egyesült Királyságból is elköltöztek és máshol telepedtek le. 2021-ben jelent meg az elhíresült Oprah-interjújuk, melyben részletesen beszámoltak arról a rasszizmusról, melyet a palotán belül tapasztaltak.

A távozásuk óta számos családtagjukkal megromlott a kapcsolatuk, köztük Vilmos walesi herceggel és Katalin hercegnével is. A két testvér békülésére egyelőre nem sok esélyt lehet látni, viszont Károly király eltökélt célja, hogy újra összehozza fiait. Tervéről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

A frissen megjelent trailer legelején egy interjúztató szegezi a hercegi párnak az első kérdését, vagyis, hogy mi bíztatta őket a dokumentumsorozat elkészítésére. Erre Harry hercegtől érkezett a válasz:

„Senki sem látja, mi történik a zárt ajtók mögött.”

Az előzetes folyamán még egyszer megszólal a férfi, aki arra hivatkozik, hogy mindent meg kellett tennie annak érdekében, hogy megvédhesse családját. Egyelőre nem lehet tudni, milyen kontextusból lett kivágva ez a részlet, de feltehetően a Markle-t ért rosszindulatú megnyilvánulásokra érthette.

„Amikor ilyen nagy a tét, nem lenne több értelme, ha tőlünk hallanák a történetünket?”

— tette fel a kérdést a sussexi hercegné a rövid ízelítő végén.

A történet rövid leírása szerint hat részből áll majd a sorozat, melyben betekintést engednek Harry és Meghan Markle kapcsolatának kezdeti időszakába, valamint azokba a körülményekbe, melyek végül a költözéshez és a lemondáshoz vezettek — olvashatjuk az Independent cikkében. Elméletileg több királyi szakértő, rokon és családtag is nyilatkozik majd az epizódokban, melyeket egyébként az Emmy-díjas Liz Garbus rendez.

Nyitókép: Getty