Leonardo DiCaprio gyerekként a telefonon beszél

8 casting videó, ami áttörést hozott a hollywoodi színészeknek

Sokan azt hiszik, hogy a híres színészeknek nem is kell meghallgatásokra járniuk, mert anélkül is megkapják a szerepeket – pedig ez egyáltalán nem igaz.


A színészek karrierjük bármely szakaszában járhatnak meghallgatásokra, függetlenül attól, mennyire híresek már. Az alábbiakban megmutatjuk nektek pár hollywoodi csillag próbafelvételét – több ezek közül karriermeghatározó szerepeket hozott a színészeknek. És nem vitás, már ezeken is látszik, mekkora tehetségekkel van dolgunk!

​1. Rachel McAdams, Szerelmünk lapjai

A Bajos csajok után Rachel McAdams a filmtörténet egyik legnagyobb szerelmi történetében kapott szerepet: a 2004-es Szerelmünk lapjaiban. Partnere nem más volt, mint Hollywood kedvenc hunkja, Ryan Gosling. A szerepre számos nagy sztár játékban volt: Amy Adams, Scarlett Johansson, Britney Spears, Kate Bosworth, Jessica Biel és Mandy Moore is jelentkezett a meghallgatásra. Spears állítólag a két döntős egyike volt, de McAdams castingja olyan erősre sikeredett, hogy mindenkit maga mögé utasított.

​2. Jennifer Garner, Daredevil – A fenegyerek

A 2003-as Daredevil című filmben Jennifer Garner alakítja Elektra Natchios-t (ezt a szerepet később az Elektra című filmben is játssza). Az Alias forgatásának közepén Garner az alábbi próbafelvételt produkálta, és állítólag őszinte és természetes viselkedésével nyerte el a casting directorok szívét.

​3. Aaron Paul, Breaking Bad – Totál szívás

Az AMC Breaking Bad című sikersorozatában Aaron Paul játszotta Jesse Pinkman szerepét, és örökre beköltözött vele a rajongók szívébe. Bár Paul eredetileg csak egy sort kért a meghallgatáson, sikerült neki, és elnyerte a szerepet az elmúlt évek egyik legkedveltebb tévésorozatában.

​4. Emma Stone, Könnyű nőcske

Ha ez a meghallgatás egy gondolatot ébreszt benned, akkor az az, hogy soha ne félj a szelfizéstől! A vlog-stílusú meghallgatáson (kézenfekvő választás egy olyan filmhez, amelyben a főszereplő vlogokat készít) Stone laza, a felvétel pedig úgy néz ki, mintha a kész filmből is származna.

​5. Jim Carrey, Ember a Holdon

A rendhagyó komikusról, Andy Kaufmanról szóló film előtt Carrey már elkészítette néhány híres filmjét (Ace Ventura: Állati nyomozó, Dumb és Dumber – Dilibogyók, Hanta boy), ennek ellenére el kellett mennie a meghallgatásra.

​6. Robert De Niro, A Keresztapa

Robert De Niro először Sonny Corleone szerepére jelentkezett az 1974-es A keresztapa című filmben, de azt James Caan kapta. A dolgok azonban nem végződtek rosszul De Niro számára, hiszen A Keresztapa folytatásában megkapta Vito Corleone szerepét, amivel elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is.

​7. Scarlett Johansson, Jumanji

Annak ellenére, hogy a szerepet végül Kirsten Dunst kapta, Scarlett Johansson meghallgatása a figyelemreméltó magabiztosságról árulkodik, pedig még csak egy gyerek. Alig 10 éves Johansson már ebben a rövid klipben is megmutatja, hogy hamarosan számolni kell vele. Évekkel később, az Elveszett jelentés, a Bosszúállók és A felszín alatt után jó látni, honnan indult a sztár.

8. Leonardo DiCaprio, A kívülállók

Tudjuk, hogy végül nem jött össze neki, de ez az icipici Leonardo DiCaprio, aki az 1983-as A kívülállók című film meghallgatásán Ponyboy Curtisnek olvas, egyszerűen túl aranyos. DiCaprio csak évekkel később kapta meg első elismert szerepét Az új Lassie két epizódjában. Nem sokkal később A kívülállók című tévésorozatban is kapott egy kisebb szerepet, és ezzel a kör be is zárult.

Forrás: Backstage

Nyitókép: Getty Images