J.K. Rowling A karácsonyi malac című könyve

Nálunk is kapható már a Harry Potter szerzőjének új regénye

J.K. Rowling A karácsonyi malac című könyve az első, gyerekeknek szánt története a Harry Potter óta.


Megjelent A karácsonyi malac, J. K. Rowling első gyerekkönyve, amit a Harry Potter-kötetek befejezése óta írt. Bár tavaly jött ki Az Ickabog című könyv is, de azt Rowling még a varázslótanonc története előtt írta.

A karácsonyi malac sztorija szerint szenteste napján a nyolcéves Jack mostohanővére kidobja az autó ablakán a kisfiú imádott játék malacát, Püsmacot. Az elnyűtt plüssállat helyére egy vadonatúj malac érkezik, de a kisfiú vigasztalhatatlan, hiszen Püsmacot senki sem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet.

Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza.

A 6–8 éves kortól ajánlott könyvetTóth Tamás Boldizsár fordította, akinek a nevéhez köthető a Harry Potter-kötetetek magyar verziója is.